Sărățele fragede cu telemea și semințe

Sărățele fragede cu telemea și semințe

Pâine și patiserie 17 noiembrie 2022
1 kg
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Sărățele fragede cu telemea și semințe 


Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. 

Ingrediente puține, mod de preparare simplu și rapid este rețeta ideală pentru o gustare rapidă care te poate scoate rapid când vei dori să mănânci ceva crocant și sărat sau când vrei să îți impresionezi musafirii. Merg bine alături de o bere sau pur și simplu de ronțăit în fata televizorului. 

Din acest aluat puteți face fără probleme și covrigei. Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Sărățele fragede cu telemea și semințe
Ingrediente
Ingrediente
  • 600 g telemea sau cașcaval
  • 300 g smântână grasă cu 35% grăsime
  • 200 gr unt/ untura
  • 150 apă minerală
  • 2 ouă
  • 10 g sare
  • 800-850 g făină tip 000 în funcție de cât de umedă e telemeaua
  • 2 ouă pentru finisat
  • Semințe după preferințe
Mod de preparare
1
Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari telemeaua, untul și o punem într-un castron alături de ouă, smântâna, sare, apa minerală și omogenizăm.
2
Adăugăm făina cernută și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta va deveni ineficientă după care vom trece la frământatul manual. Nu frământați foarte mult că veți dezvolta glutenul și nu vor mai ieși atât de fragede.
3
Învelim într-o folie de prospețime și dăm la rece pentru minim 2 ore. Ideal ar fi peste noapte.
4
Pe un plan de lucru înfăinat întindem aluatul cu o grosime de 5-6 mm și tăiem cu ajutorul unui pinten.
5
Ungem cu ou, presărăm semințele alese sau le putem rade telemea sau doar sare. Punem pe tăvile tapetate cu hârtia de copt.
6
Coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos. Asta e tot, spor la treabă si poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...
Pizza Siciliana cu aluat fără frământare
Pizza Siciliana cu aluat fără frământare O pizza mai bună și mai delicioasă ca pizza Siciliana cu aluat fără frământare, nu am mâncat, blat moale și pufos ca la mama...