Sărățele cu telemea, crocante și fragede, rețetă simplă și rapidă

Sărățele cu telemea, crocante și fragede, rețetă simplă și rapidă

Aperitive 18 februarie 2019
15 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Sărățele cu telemea, crocante și fragede, rețetă simplă și rapidă

  Cred că nu există persoană căreia nu îi place să ronțăie ceva sărat, iar dacă este făcut de casă, este și mai bun.  Astăzi o să vă prezint rețeta sărățelelor cu telemea, crocante și fragede, o rețetă simplă  și rapidă, exceptând faptul că trebuie să stea la frigider. Sunt atât de bune încât de fiecare dată îmi pare rău că nu am făcut mai multe. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este simplu, putând fi făcute chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei :) Puteți încerca și biscuiții sărați cu seminte, reteta simpla deasemeni.  Cornuri crețe cu telemea, fragede si crocante, reteta aici sau click pe fotografie. Cum se fac sărățelele cu telemea, crocante și fragede Ingredinete:
  • 400 g telemea grasă de vaci scursă bine
  • 200 g unt gras cu 80% grăsime 
  • 100-120 g smântână fermentată cu 25% grăsime
  • 2 ouă întregi plus unul pentru uns
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit 
  • 500 g făină albă
  • Semințe după placere(mac, susan, floarea soarelui, dovleac, etc)
Mod de preparare sărățele cu telemea, crocante și fragede: Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari untul și telemeaua, adăugăm ouăle, gălbenușul, smântâna, sarea, piperul și făina.   Frământăm rapid fără a insista foarte mult asupra aluatului, dar totuși să avem un aluat legat. Îl împărțim în două bucăți, îl înfoliem și îl dăm la frigider pentru 3 ore sau chiar peste noapte.  Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cât se poate de uniform sub formă dreptunghiulară, cu o grosime de 0,5 cm. Tăiem cu ajutorul unui pinten la 1 cm și punem sărățele în tăvi tapetate cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm semințele alese.  Coacem 18-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Mai simplu și mai economic de atât nici că se poate, însă rezultatul este fabulos, dar nu vă mainretin, vă spun doar atât, să aveți spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...