Salată tabbouleh

Salată tabbouleh

Rețete Fără Carne 13 aprilie 2021
4 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Gata în
Bucătărie: Libaneză
Grad dificultate: Ușor

Salată tabbouleh

Azi facem o renumită și sănătoasă salată tabbouleh cu origini libaneze, simplă, rapidă dar și foarte gustoasă.

Salată tabbouleh

Cunoscută și sub numele de salată de bulgur, salată se face din câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor. Aromele perfect îmbinate ale pătrunjelului cu menta și sucul de lămâie sunt de-a dreptul un festin adevărat, chiar dacă nu conține elemente foarte scumpe sau rare.

Modul de preparare este atât simplu încât nu trebuie să fii vreun maestru în artă culinară pentru o reușită spectaculoasă. Se înmoaie bulgurul în apă caldă, adăugăm frunzele tocate mărunt, ceapa și sosul de lămâie.

Poate fi servit ca aperitiv sau gustare între mese, dar merge bine și ca garnitură la preparatele din pește sau pentru zilele de post ori vegetarieni.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas simplu și rapid de altfel.

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Salată de năut cu ceapă și pătrunjel

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem minunata salată tabbouleh

Ingrediente:

  • 250 g bulgur
  • 360 ml apă caldă, atât cât să poți tine degetul în ea
  • 150 g roșii cherry sau 250 g roșii normale
  • 5 legături de pătrunjel
  • O ceapă roșie mică
  • Un pumn de frunze de mentă
  • 100 ml ulei de măsline
  • Zeama de la 1/2 lămâie sau după gust
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm roșiile și le tăiem cubulețe, dacă folosim roșii normale, le tăiem în 4, scoatem casa semințelor și apoi le tăiem cubulețe.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

Spălăm pătrunjelul și frunzele de mentă, le zvântăm bine într-un șervet de bucătărie și le tocăm mărunt.

Punem sucul de lămâie cu uleiul de măsline într-un castronel și amestecăm cu un tel până obținem o emulsie. Eu l-am lăsat cu tot cu pulpă.

Punem sucul de lămâie cu uleiul de masline

Punem bulgurul într-un castron cu puțină sare și turnăm apa peste el. Acoperim cu o folie și dăm deoparte pentru vreo 2 ore.

Punem apa peste bulgur

După ce bulgurul s-a hidratat și s-a răcit complet, scurgem excesul de apă și adăugăm restul ingredientelor, sare și piper și amestecăm. Lăsăm deoparte pentru o jumătate de oră ca să se îmbine aromele, după care poate fi servit.

Turnăm sosul

Simplu, rapid, gustos dar mai ales sănătos, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Salată tabbouleh
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...