Salată de vinete cu maioneză

Salată de vinete cu maioneză

Salate 01 aprilie 2021
20 m
Timp preparare
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Salate
Grad dificultate: Ușor

Salată de vinete cu maioneză

Astăzi facem o delicioasă salată de vinete cu maioneză, o rețetă ușoară, simplă și rapidă.

Salată de vinete cu maioneză

Nu cred să existe cineva să nu iubească salata de vinete cu sau fără maioneză, dar totuși preferata romanilor rămâne cea cu maioneză. Este fină, cremoasă și atât de gustoasă încât rămâne întotdeauna pe primul loc în alegerile noastre.

Dar cum alegem cele mai bune vinete care să aibă cât mai puține semințe și să nu fie iuți? Păi pentru început ele trebuie să fie de mărime potrivită, nici prea mari, nici prea mici, să fie lucioase și pufoase de culoare aproape neagră. Trebuie să aruncăm un ochi la capătul acestora și astfel să le alegem pe cele “bărbat” care au un punct rotund și mic la capăt. Cele “femeiești” au un punct alungit și mult mai mare iar acestea sunt cu mult mai multe semințe decât cele bărbătești.

Acum că știm ce vinete să alegem, trecem la treabă și le coacem, le curățăm și apoi la punem  la curs într-o sită de inox, plastic sau emailată. De ce să nu punem vinetele într-o sită de oțel?! Pentru că se vor oxida.

Așadar acum că invit să urmăriți lista ingredientelor, care poate fi ajustată în funcție de gust și preferințe dar și a modului simplu de preparare.

Salată de vinete cu maioneză

Pentru multe alte rețete de salate, intrați în secțiunea salate, click aici sau pe fotografie

Salata de pastrav afumat

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai delicioasă salată de vinete cu maioneză?

Ingrediente:

  • Vinete proaspete 1 kg sau 500 g gata coapte
  • 120-150 g maioneză
  • O ceapă mică roșie
  • Sare după gust
  • 1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare:

Dacă alegem să folosim vinetele proaspete ceea ce vă și recomand, mai întâi le vom coace, apoi le curățăm și le lăsăm la scurs. După scurgere le tocăm vinetele după cât de fin ne place să fie, mie îmi plac ceva mai grosier.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

De preferat ca maioneza să o facem acasă dintr-un gălbenuș de ou și 130-150 g de ulei, o lingură suc de lămâie și puțină sare. Puneți gălbenușul într-un castronel și frecați-l cu sare până se Închide la culoare și se leagă bine. La început adăugați câte puțin ulei în fir subțire amestecând încontinuu până Terminați uleiul. Nu adăugați prea mult dintr-o dată pentru că riscați să se taie. La final adăugați sucul de lămâie și gata.

Într-un castron puneți vinetele tocate, alături de ceapă, sucul de lămâie, maioneză și dați gust cu sare. Amestecați și dați la rece pentru minimum 2 ore, astfel se vor îmbina gusturile și va deveni mult mai delicioasă.

Punem vinetele cu ceapa și maioneza

Simplu, rapid și gustos, dar nu vă mai rețin pentru că simt că deja sunteți nerăbdători să vă apucați de treabă. Așadar vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Salată de vinete cu maioneză
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Salată de conopidă cu iaurt și mărar
Salată de conopidă cu iaurt și mărar Cu siguranță această Salată de conopidă cu iaurt și mărar este una din favoritele noastre și cu siguranță va fi și a multora...
Salată de fasole verde cu iaurt și mărar
Salată de fasole verde cu iaurt și mărar Cu siguranță această Salată de fasole verde cu iaurt și mărar este favorita mea și va fi și a multora dintre dumneavoastră....
Salată de broccoli cu bacon și merișoare
Salată de broccoli cu bacon și merișoare Garantat această variantă este cea mai bună salată de broccoli cu bacon și merișoare pe care am mâncat-o vreodată! Cu siguranță a intrat...