Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită

Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită

Aperitive 14 august 2018
6-8 p
Porții
15 m
Timp preparare
35 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Turcească
Categorie: Aperitive
Grad dificultate: Ușor

Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită

Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale. O mare parte a călătoriei și a experienței unei noi culturi explorează bucătăria locală. În cazul Turciei, nu veți greși cu nimic atunci când vine vorba de alimente, fiind cate ceva pentru fiecare gust. De la Baclavaua dulce și iaurt bogat, la murături uimitoare dar și cafeaua turcească, făcută pe nisip in niște ibrice mici de câte o porție. Câteva produse pentru care ar merita să vizitați frumoasa țară care se întinde pe două continente Asia și Europa, Turcia oferă o multitudine de preparate culinare cum ar fi vestita Salată de vinete cu lămâie și usturoisau Baba Ghanoush, reteta turcească renumită, ori Baba Ghanoush cu ardei copți și roșii, Kebabul, pită turcească coaptă in tigaie, pe care eu am modificat-o puțin și am făcut pită turcească din făină integrală coaptă in tigaie cu usturoi și pătrunjel, baclavaua, etc. De data aceasta am făcut Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită pe care am servit-o alături de o pită turcească din făină integrală, coaptă in tigaie. Ingrediente:
  • 1,6 kg vinete proaspete
  • 100 g pastă de tahini
  • 100 ml ulei de măsline
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1-2 căței de usturoi mărunțit
  • O ceapa albă medie tocata mărunt
  • O legătura de pătrunjel tocata grosier
  • Sare și piper după gust
Mod de preparare: Pentru început vom pune vinetele la copt, după care le curățăm, le lăsăm să se scurgă și le tocăm mărunt. Le asezonăm cu sare și piper după care adăugăm restul de ingredinete și omogenizăm. Verificăm gustul și putem servi alături de o pită turcească din făină integrala coaptă in tigaie. Eu am făcut și varianta fără ceapă și pătrunjel, pentru că nepotul meu Alex nu se prea împacă cu ele și merge de minune și așa. Hmmm, ce bună este, aș putea spune că îmi place mai mult decât cea cu maioneză. Dar nu vă mai țin de vorbă, vă las să vă apucați de copt, așadar spor la treaba și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...