Salată de cartofi cu leurdă și maioneză de avocado

Salată de cartofi cu leurdă și maioneză de avocado

Salate 24 aprilie 2020
4 p
Porții
10 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Salate
Grad dificultate: Ușor

Salată de cartofi cu leurdă și maioneză de avocado

Poate v-ați tot întrebat ce să mai gatiti în perioada aceasta și nu ați avutbprea multe idei, ei uite ca această salată merge de la micul dejun până la cină și poate fi servită chiar ca și gustare între mese.

Din ingrediente simple și la îndemâna oricui, puteți obține o salată excelentă de sezon, mai ales că prin piețe și mai nou și prin magazine găsiți leurdă, urzici, spanac și alte frunze verzi specifice anotimpului de primăvară.

Dar nu este nici un fel de problemă dacă doriți să o faceți și în restul anului, pentru că leurda poate fi înlocuită cu câteva fire de ceapă și usturoi verde.

Pe mine m-a cucerit la prima degustare, zilele trecute am fost prin pădurea de lângă zona în care locuiesc și spre bucuria mea, am găsit urzici dar și leudă, așa amcă m-am pus pe cules și am ajuns acasă cu gânduri mari, de a mânca sănătos și a-mi procura vitaminele și mineralele din plantele culese din pădure, ce-i drept am făcut câteva feluri de mâncare, pe care o să le regăsiți în curând pe blog.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor ai modul de preparare, de care sper să vă bucurați și dumneavoastră, atât timp cât încă le mai găsim pe tarabe.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare, pentru 40-45 de minute, în funcție și de cât de mari sunt cartofii. Apa trebuie să acopere bine cartofii, pentru că în timpul fierberii se avaporă și este posibil ca și cartofii sa mai absoarbă apă.

După ce au fiert cartofii, îi decojim și îi lăsăm pe un blat să se răcească.

Spălăm bine leurda, o scurgem de apă, îi îndepărtăm codițele și o tăiem la 0,6-0,8 cm. O dăm deoparte.

Spălăm ridichile ai le tăiem felii subțiri.

Mod de preparare pentru maioneza de avocado:

Curățăm avocadoul de sâmbure și coajă.

Punem pulpa avocadoului alături de restul ingredinetelor într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.

E86A7B33-B894-4A93-B05D-29A33CE5F61C.jpeg

Tăiem și cartofii rondele și îi asezăm straturi alternative cu maioneza, ridichile felii, lerda tăiată, sare și piper după gust. Amestecăm ușor, astfel încât să nu zdrobim foarte tare cartofii.

Vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Salată de conopidă cu iaurt și mărar
Salată de conopidă cu iaurt și mărar Cu siguranță această Salată de conopidă cu iaurt și mărar este una din favoritele noastre și cu siguranță va fi și a multora...
Salată de fasole verde cu iaurt și mărar
Salată de fasole verde cu iaurt și mărar Cu siguranță această Salată de fasole verde cu iaurt și mărar este favorita mea și va fi și a multora dintre dumneavoastră....
Salată de broccoli cu bacon și merișoare
Salată de broccoli cu bacon și merișoare Garantat această variantă este cea mai bună salată de broccoli cu bacon și merișoare pe care am mâncat-o vreodată! Cu siguranță a intrat...