Salata cu halloumi cu mere caramelizate, migdale coapte și afine

Salata cu halloumi cu mere caramelizate, migdale coapte și afine

Salate 01 august 2018
2 p
Porții
13 m
Timp preparare
2 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Mediteraneana
Categorie: Salate
Grad dificultate: Ușor
Salatele de vara cu fructe in combinație cu brânzeturi, sanatoas ești mai ales gustoase. Având in vedere ca suntem in plin sezon de fructe și legume, este momentul oportun sa ne vitaminizam. Fructele sunt la maturitate deplina, crescute in maximum sezonului, ar fi păcat sa nu profitam de vitaminele și mineralele, dar și anticianinii responsabili cu pigmenții pielii, țin inima sănătoasă și ne scapă de cancer. Halloumi este o brânza din amestec de lapte de capra și oaie. Orriginara din Cipru este cu preponderenta consumată in țările mediteraneene și Turcia, dar și de europeni. Având punctul de topire destul de ridicat este cel mai folosit tip de brânza la gratar sau la tigaie. Poate fi asociata cu multe ingrediente, dar după părerea mea merge de minune in salate alături de fructe și semințe. Astăzi va prezint o salata de halloumi cu mere camaelizate, migdale și afine.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Salata cu halloumi cu mere caramelizate, migdale coapte și afine
Ingrediente
  • 2 mere verzi, aproximativ 350-400 g
  • 300 g haloumi
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 100 g mix de salata
  • 40 g migdale coapte
  • 50 g afine
  • 2 felii morcovi
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Spălam salata și o ștergem de apa și o rupem bucăți. Morcovul îl curățăm și îl taiem foarte fin și apoi îl amestecam cu salata.
Taiem merele felii mai groase, le tragem la tigaie la foc mare cu o lingura de ulei de măsline, zaharul brun și 2-3 linguri de zeama de lămâie, pana se caramelizeaza. Atenție nu la foc mic sau mediu pentru ca se vor înmuia și nu vor mai avea textura.
2
Feliem câte 3-4 bucăți de haloumi per porție, ungem cu ulei de măsline și le punem pe grătarul încins câteva secunde pe fiecare parte, atât cât sa prindă urme de gratar.
3
Din mustar, sare, piper, zeama de lămâie și uleiul de măsline rămas vom face dressingul.
Montam astfel: mix de salata, dressing, felii de brânza și mere, migdale și afine iar la final din nou dressing

Simplu, gustos dar mai ales sănătos! Spor la treaba și pofta buna
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Salată de conopidă cu iaurt și mărar
Salată de conopidă cu iaurt și mărar Cu siguranță această Salată de conopidă cu iaurt și mărar este una din favoritele noastre și cu siguranță va fi și a multora...
Salată de fasole verde cu iaurt și mărar
Salată de fasole verde cu iaurt și mărar Cu siguranță această Salată de fasole verde cu iaurt și mărar este favorita mea și va fi și a multora dintre dumneavoastră....
Salată de broccoli cu bacon și merișoare
Salată de broccoli cu bacon și merișoare Garantat această variantă este cea mai bună salată de broccoli cu bacon și merișoare pe care am mâncat-o vreodată! Cu siguranță a intrat...