Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel

( 5 out of 5 )
Loading...
Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel
  • -8 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel

Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel

Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel. V-ați gândit vreodată că din burta de vițel ați putea face și o salată nu numai ciorbă, ei uite că azi mi-am adus aminte de salata pe care am mâncat-o cu câțiva ani în urmă într-un restaurant din Italia, așa că m-am documentat puțin și astăzi vă aduc în atenție o salată mai altfel, dar foarte gustoasă și sănătoasă în același timp.

Pe vremuri această bucată de carne dacă i se poate spune așa, a fost considerată o parte reziduală, însă cu ceva vreme în urmă după o reevaluare atentă și punerea ei în valoare, a început să capete valoare și astăzi o găsim prin restaurante la prețuri destul de piperate.

Din câteva ingrediente clasice pentru o salată plus burta de vită am făcut o salată care va intra în meniul nostru. Eu chiar o recomand cu toată încrederea, pentru că burta de vită este o carne foarte săracă în grăsimi și bogată în proteine, putând fi consumată chiar și de cei care vor să se întrețină sau să slăbească.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare și veți fi Uimiți de cât de bună și gustoasă este.

Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel

Pentru multe alte rețete de salate, mâncăruri, gustări cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.



Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel

Ingredinete:

  • 1 kg de burtă prefiartă
  • 150 g măsline verzi fără sâmburi
  • 150 g măsline negre fără sâmburi
  • 1 lămâie
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie medie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 morcov mediu
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem burta la fiert cu sare într-o oală cu apă atât că să acopere până se înmoaie, dar mare atenție, nu până se împraștie toată. A mea a fiert undeva în jur de jumătate se oră, dar cum spuneam depinde de burtă.

Cum fierbem burta

Scurgem burta și o punem într-un castron, adăugăm jumătate din cantitatea de ulei și amestecăm, o dăm deoparte să se răcească complet.

Uleiul de măsline peste burta

Curățăm morcovul și ceapa. Morcovul îl tăiem julienne iar ceapa felii subțiri. Tocăm pătrunjelul și stoarcem lămâia.

Punem toate ingredientele peste burtă, adăugăm și uleiul rămas, piper și sare după gust. Amestecăm și o dăm la rece pentru o oră să se îmbine gusturile.

Adăugarea celorlalte ingrediente la burta

Servim pe un platou alături de felii de lămâie și pâine prăjită, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc poftă bună!

Salată cu burtă de vită, lămâie și pătrunjel

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password