Salam de biscuiți cu crema de ciocolata și fructe deshidratate

Salam de biscuiți cu crema de ciocolata și fructe deshidratate

Desert 27 iunie 2018
10 p
Porții
20 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Salam de biscuiți cu cremă de ciocolată

  Azi facem o rețetă îmbunătățită de salam de biscuiți cu cremă de ciocolată, fructe și alune de pădure, fin ciocolatos și extrem de delicios. Salam de biscuiți cu cremă de ciocolata Cine nu a mâncat macar o dată în viață salam de biscuiți, făcut de mama sau de bunica?! Dacă ți-e dor de gustul copilăriei, de vremea în care macar o data pe săptămâna, gustarea de la școala era salamul de biscuiți, atunci cu siguranță această rețetă te va purta în vremurile copilăriei. Oriunde și oricând mergeam, la mătuși, la bunici, la neamuri, că era Weekend sau vreo sărbătoare, toți aveau vestitul salam de biscuiți. Mi-a plăcut dintotdeauna și am gustat și degustat atâtea feluri de salam de biscuiți, însă acest e cel care care-mi satisface cel a-mi bine papilele gustative. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului de preparare. Salam de biscuiți cu cremă de ciocolata

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cel mai bun salam de biscuiți cu cremă de ciocolată?

Ingrediente:
  • 600 g de biscuiți simpli vrac
  • 100 g alune de pădure coapte
  • 200 g fructe deshidratate
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g cacao de bună calitate
  • 20 ml esența de rom
  • 50 ml apă
  • Un praf de sare

Mod de preparare pas cu pas:

Rupem biscuiți grosier, taiem bucăți fructele uscate și le punem alături de alunele de pădure.

Amestecăm biscuiții

Intr-un castron batem ouăle cu un praf de sare. În timp ce batem ouăle, punem zahărul cu apa la fiert pentru a obține un sirop consistent.

Batem ouale

După ce s-au spumat ouăle adăugăm siropul de zahar direct de pe foc și batem până se răcește apoi adăugăm untul topit si omogenizăm.

Turnăm siropul

Adăugăm cacaua și untul în compoziția de ouă și omogenizăm până obținem un sos de ciocolată.

Adăugăm cacaua

În sosul de ciocolată adăugăm treptat biscuiți cu alunele și fructele, amestecam bine. Lăsam 10 minute sa se hidrateze puțin biscuiții.

Adăugăm biscuiții

Împărțim compoziția în 3-4 porții egale si rulăm în folii alimentare bine strânse la capete sa scoatem afară aerul.

Salam de biscuiți cu cremă de ciocolata Pentru un plus de aspect putem îmbrăca  salamul în nucă de cocos, nucă măcinată fulgi de ciocolata. Eu i-am rulat în cocos, alune de pădure măcinate ai pudră de Oreo.

Salam de biscuiți cu cremă de ciocolata

Lăsam la rece minim 4 ore după care putem servi :) Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...