Rulouri cu șuncă și cașcaval

( 3.5 out of 5 )
Loading...
Rulouri cu șuncă și cașcaval
  • -8 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Rulouri cu șuncă și cașcaval

Poate cea mai bună gustare pancarte am mâncat-o în ultima vreme sunt aceste rulouri cu șuncă și cașcaval.

Rulouri cu șuncă și cașcaval

Aceasta rulouri sunt atât de fragede și de gustoase, se fac rapid iar rețeta de bază este atât de versatilă, încât merg foarte bine și cu legume, brânzeturi sau alte ingrediente. Totul a pornit de la dorința de a mai face câteva schimbări în meniul de zi cu zi a micului dejun.

Probabil aceastea vor fi “pâinea” noastră multă vreme de azi încolo. Rămân moi și pufoase câteva zile și ceea ce este cel mai important nu se fărâmă și este foarte gustoasă, atât de mult ne-a plăcut încât ai mei au zis că e un cozonac sărat.

De data acesta le-am făcut cu șuncă și cașcaval pentru că asta aveam în casă în acest moment, dar urmează să fac și cu alte ingrediente, ba chiar și dulce, să vedem cum iese. Le-am servit cu sos de cheddar, care se face foarte simplu și aveți rețeta aici sau click pe fotografie.

Sos cheddar pentru burgeri sau alte preparate

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare al unei pâini excelente.

Rulouri cu șuncă și cașcaval

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac rulourile cu șuncă și cașcaval!

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 320-340 ml lapte călduț
  • 7 g drojdie uscată
  • 5 g de sare
  • 80 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de zahăr tos
  • 250 g șuncă tăiată cubulețe mici
  • 100 g cașcaval dat pe răzătoarea cu ochiuri mari

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cernem făina și o dăm deoparte.

Punem drojdia și zahărul în laptele calduț și amestecăm. Lăsăm să se activeze, asta înseamnă până începe să crească și să formeze bule la suprafață.

Punem amestecul de drojdie, uleiul peste făină și frământăm până obținem un aluat elastic, omogen și nelipicios.

Ungem un castron cu ulei și punem aluatul la dospit pană își dublează volumul.

După ce și-a dublat volumul întindem un dreptunghi cu dimensiunea de 30/50 cm. Presarăm șunca și cașcavalul deasupra și rulăm.

Distribuim uniform șunca și cașcavalul

Împărțim batonul în 8 părți egale, îl asezăm intr-o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm, unsă cu puțin ulei.

Asezăm rulourile in tava unsa cu puțin ulei

Presăm ușor astfel încât să avem rulourile aranjate cât se poate de uniform. Lăsăm încă 25-30 de minute la dospit acoperite cu o folie de prospețime. 

Asezăm rulourile in tava unsa cu puțin ulei

Băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute, apoi reducem temperatura la 180 de minute și mai coacem încă 15-18 minute.

Rulouri cu șuncă și cașcaval

Servim calde, eventual cu un sos de cheddar care se face foarte simplu, urmând rețeta de aici. Eu așa le-am servit cu sos de cheddar și puțin bacon sfărâmat deasupra. Au fost un deliciu extraordinar.

Rulouri cu șuncă și cașcaval

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password