Rulouri cu mac și lămâie

Rulouri cu mac și lămâie

Patiserie 01 noiembrie 2022
15
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Rulouri cu mac și lămâie 


Poate cel mai bun produs de patiserie pe care l-am făcut în ultima vreme, aceste rulouri cu mac și lămâie sunt de-a dreptul topul patiseriei românești. 

Efectiv aveam o poftă nebună de cozonac cu mac, dar am zis că nu mă pun pe frământat noaptea la 1 nici dacă pică cerul, așa că am simplificat toate cele și am adus gustul cozonacului autentic în acest aluat care nu numai ca este foarte fraged și gustos, se lucrează mult mai ușor decât cu aluatul de cozonac. 

Fie ca le pui la pachet sau că le servești ca desert merg de minune și dimineața alături de cafea sau de ce nu lângă o cană cu lapte fierbinte și miere. Modul de preparare este foarte simplu, rapid și sunt destul de economicoase. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Rulouri cu mac și lămâie
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
  • 450 g faină albă tip 000
  • 200 ml lapte călduț
  • 1 plic de drojdie uscată sau 20 g de proaspătă
  • 50 g unt cu 80% grăsime
  • 50 g zahăr tos
  • 1 ou întreg
  • Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura de mac
  • 250 g mac măcinat
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 150-200 g zahăr tos în funcție de cât de dulce vă place
  • Coaja și zeama de la o jumătate de lămâie
  • Un ou pentru uns.
Mod de preparare pentru mac
1
Într-un vas punem laptele cu zahărul la fiert.
2
Când dă în clocot adăugăm macul și fierbem la foc mic până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm coaja și zeama de lămâie și dăm deoparte. Acest pas trebuie să îl facem înainte de a-l întinde peste aluat, să fie călduț. Ne va ajuta atât la întins pentru că este mai moale dar și la dospit.
Mod de preparare pentru aluat
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, în momentul în care ne apucăm de întins aluatul.
Tapetăm o tavă de de cuptor cu hârtie de copt.
Cernem făina într-un castron încăpător și adăugăm sarea. Punem într-un vas laptele călduț, untul, zahărul și drojdia. Amestecăm bine și lăsăm să se activeze drojdia.
2
Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm compoziția de lapte cu unt și oul. Cu ajutorul unei spatule amestecăm până aceasta devine ineficientă, apoi trecem la frământatul manual.
3
Punem aluatul la dospit într-un castron uns cu puțin ulei și acoperim cu o folie până își dublează volumul.
4
Când aluatul a dospit îl întindem pe un plan de lucru presărat cu puțină făină (60/30 cm) Distribuim compoziția de mac lăsând 1,5-2 cm neacoperit. Tăiem în 15 fâșii de 4 cm fiecare pe lat.
5
Rulăm individual și punem rulourile în tavă, le presăm ușor. Acoperim ușor cu o folie de prospețime și lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute sau depinde de cât de cald este în bucătărie.
6
Ungem cu ou bătut și băgăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până se rumenesc frumos! Gata sunt bune de servit!
7
Poftă bună!!!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune
Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune Cu siguranță cele mai fragede și aromate cornulețe pe care le-am făcut în ultima vreme. Cu umplutură generoasă de...
Covrigei sărați cu telemea și semințe
Covrigei sărați cu telemea și semințe Covrigei sărați cu telemea și semințe, atât de buni și fragezi încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Croissante rapide cu Nutella
Croissante rapide cu Nutella  Cu siguranță aceste Croissante rapide cu Nutella vor fi pe placul tuturor mai ales ale celor care iubesc ciocolata!  Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să...