Ruladă de ciocolată cu banane, cremă de vanilie și glazură de ciocolată cu nuci coapte

( 3.7 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 13:20 hGata in
Print Recipe

Ruladă de ciocolată cu banane, cremă de vanilie și glazură de ciocolată cu nuci coapte

Totul a pornit de la un blat, trebuia să fac o prăjitură pentru cineva doar că acea prăjitură era pe săptămâna următoare, așa că am decis să îi schimb destinația. În cămară aveam câteva banane destul de înnegrite la coajă și am zis că musai va trebui să le folosesc la această prăjitură, am pus repede de o cremă de vanilie, o glazură de ciocolată și ce a ieșit puteți vedea și dumneavoastră. Gustul bananelor îmbinat cu crema de vanilie, ciocolată și nuci coapte este de-a dreptul fenomenal!

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare și veți obține o ruladă delicioasă și foarte aspectuoasă.

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g unt
  • 160 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă medii
  • 120 g făină albă
  • 35 g cacao de bună calitate
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 125 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 60 ml apă fierbinte

Pentru crema de vanilie:

Pentru glazura de ciocolată:

  • 150 de grame de zahăr
  • 50 de grame de cacao
  • 50 de grame de unt
  • 70 mililitri de lapte
  • 100 g nuci coapte tocate grosier

Cum se face Rulada de ciocolată cu banane, cremă de vanilie și glazură de ciocolată cu nuci coapte

Mod de preparare pentru blat, îl găsiți aici și este exact același ca la prajitura cu mouse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată neagră. Doar că se face într-o tavă mai mare sau în 2 tăvi egale, timpul de coacere ajustând-se la 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă să se tempereze în tăvile în care s-au copt.

Mod de preparare pentru crema de vanilie îl găsiți aici, doar că după fierbere, untul de încorporează în crema fierbinte și se dă la frigider până se răcește complet.

9839463A-1C24-4912-8935-4900BDA5E1E8.jpeg

După ce crema este perfect răcită cu ajutorul unui robot de bucătărie o batem până se spumează. O împărțim în 2 părți egale.

3DA6BFD8-1343-4073-8AB2-03545864947C.jpeg

De aici nu mai este mult și prajitura prinde contur. Dacă am făcut un singur blat îl tăiem în două 2 bucăți aproximativ egale ca formă, în caz că ați făcut 2 blaturi separate, este mai simplu. Când am făcut această prăjitură, eram la servici, așa ca m-au ajutat enorm tăvile tip gastronom.

Întindem o foaie de blat (în cazul meu, având doar una mare și lată, am făcut doar o ruladă lungă),  prima jumătate de cremă de vanilie cu unt, punem bananele întregi la baza blatului și rulăm destul de strâns. Dăm la frigider timp de o oră. Facem la fel și cu cealaltă foaie.

Mod de preparare pentru glazura de ciocolată:

Punem toate ingredientele într-o crăticioară și le fierbem la foc mic până se îngroașă amestecând încontinuu, aproximativ 1 minut- 1 minut și jumătate. O lăsăm să se tempereze.

Scoatem rulada din frigider și o turnăm deasupra ruladelor, presărăm nuci coapte tocate grosier și o mai lăsăm încă 2 ore la frigider.

Gustos din cale afară și vă spun fără falsă modestie că toți cei care au gustat-o au fost foarte incantați. Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune pentru un singur blat 50/30 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password