Ruladă cu migdale, cremă de mascarpone și zmeură

Ruladă cu migdale, cremă de mascarpone și zmeură

Desert 16 noiembrie 2022
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Ruladă cu migdale, cremă de mascarpone și zmeură 


Nu numai că arată spectaculos, însă combinația  de gust între mascarpone și zmeură este de-a dreptul demențială. Și chiar de mult nu am mai mâncat o prăjitură mai bună ca asta și nu o spun ca să mă laud, dar cum eu sunt mare fan ciocolată e greu să mă mulțumești cu ceva dulce fără cacao. Blatul cu migdale fraged și aromat, cremă fină de mascarpone totul completat cu un jeleu de zmeură acrișor face ca aceasta ruladă să fie una din prăjiturile mele preferate. Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Ruladă cu migdale, cremă de mascarpone și zmeură
Ingrediente
Ingrediente blat
  • 5 ouă mari
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilat (10g)
  • 150 g făină albă tip 000
  • 50 ml apă rece
  • 50 g fulgi de migdale
Ingrediente cremă
  • 500 g mascarpone
  • 300 g smântână pentru frișcă din lapte
  • 150 g zahăr pudră
  • 5 g gelatină
  • 25 ml apă rece
Ingrediente pentru stratul de zmeură
  • 400 g zmeură proaspătă/congelată
  • 200 g zahăr tos
  • 50 g amidon de porumb
Ingrediente pentru sirop
  • 150 ml apă
  • 70-100 g zahăr în funcție de cât de dulce vă place
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Coaja răzuită de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare pentru stratul de zmeură
1
Punem zmeura cu zahărul pe foc mic până obținem o compoziția lichidă. Lăsăm să se tempereze ușor, atât cât să putem ține degetul în ea.
2
Adăugăm amidonul și punem din nou la fiert până se îngroașă și obținem consistența marmeladei. Adică să fie groasă. Dăm la rece amestecând din când în când să nu se facă pojghiță.
Mod de preparare pentru blat
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt (35/45 cm)
Cernem făina într-un castron.
Separăm ouăle.

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă urme ușoare asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul, zaharul vanilat bătând în continuare până acesta se topește și obținem o spumă fermă și lucioasă.
2
Încorporăm gălbenușurile cu apa și amestecăm ușor, atât cât să avem o compoziție omogenă.
3
Făina o încorporăm în 3 tranșe amestecând ușor cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări de sus în jos.
4
Turnăm compoziția și întindem uniform, presărăm migdalele. Dăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din tavă și punem deasupra un prosop umed. O lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone
1
Punem la hidratat gelatina în apă rece pentru 10 minute.
2
Într-un castron încăpător punem mascarponele care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul pudră și ajutorul unui robot de bucătărie mixăm câteva secunde crema, atât cât să fie omogenă.
3
Adăugăm gelatina fierbinte peste crema de mascarpone și omogenizăm rapid ca să nu se facă cocoloașe.
4
Turnăm și frișca și mixăm până se întărește crema.
Mod de preparare pentru sirop
1
Punem toate ingredientele într-un ibric și dăm un clocot. Lăsăm să se răcească.
Asamblare
1
Îndepărtăm foaia de copt de pe blat. Însiropăm blatul și îl ungem cu un pic mai bine de jumătate de cremă lăsând 2 degete la margine. Întindem si zmeura exact așa cum se vede în fotografie.
Rulăm si dăm la congelator pentru 15-20 de minute.
2
Ungem exteriorul cu crema rămasă si dăm la rece pentru minim 6 ore sau cel mai bine peste noapte. Acum putem tăia și servi, spor la treabă și să vă fie de folos!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...