Ruladă aperitiv din carne tocată învelită în bacon

( 4.2 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Ruladă aperitiv din carne tocată învelită în bacon

Această Ruladă aperitiv din carne tocată învelită în bacon este potrivită atât pentru gustările reci cât și cele calde, alături de un piure sau un cartof natur. 

Este atât de simplă și de rapidă, ca să nu mai spun cât de gustoasă și de ce nu și foarte aspectuasă încât și cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei ar putea să o pregătească fără nici un fel de impediment!

De obicei eu o fac atunci când am musafiri, arată bine pe platou și este apreciată parcă mai mult decât orice alt aperitiv.

Se poate servi și caldă alături de un piure de cartofi sau o salată, dar să nu mai lungim foarte mult vorba și să ne apucăm de treabă!

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ruladă aperitiv din carne tocată învelită în bacon

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 6 ouă
  • 1 legătură de mărar/ pătrunjel după cum vă place
  • 300 g bacon feliat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Fierbem 4 din cele 6 ouă.

Punem carnea tocată într-un castron alături de 2 ouă crude, mărarul tocat și condimentele.  Amestecăm bine și dăm deoparte.

Tapetăm o tavă de chec cu felii de bacon. Punem jumătate din cantitatea de carne tocată pe fundul tăvii, apăsăm bine să umplem goluri de aer și facem un șanț în care punem ouăle fierte.

Venim cu cealaltă jumătate de cantitate de carne tocată, apăsam din nou foarte bine și invelim cu marginile de la baconul rămas în exterior.

Dăm la cuptorul preîncălzit 1 oră. În caz că se rumenește prea tare deasupra o putem acoperi cu o folie de aluminiu și continuăm gătirea.
O lăsăm la temperat în tava în care s-a copt, după care o scoatem afară și o lăsăm să se scurgă. Tăiem felii și servim. Se poate servi atât rece cât și caldă alături de o garnitură de cartofi sau orez și o salata de murături, dar la fel de bine merge și cu o salata de varză proaspăta! 

Mai simplu și mai rapid de atât nici că se poate! Dar nu vă mai rețin, nu de alta, dar rulada mea s-a temperat și nu mai am răbdare! Așadar vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă: 25/10 cm.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password