Rol Melinda cu ciocolată, cremă de brânză și căpșuni

Rol Melinda cu ciocolată, cremă de brânză și căpșuni

Desert 26 aprilie 2020
15 p
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Rol Melinda cu ciocolată, cremă de brânză și căpșuni

Au cam apărut căpșunile autohtone prin piețe și prin supermarket-uri, motiv numai bun să ne punem imaginația la încercare. Zilele trecute am fost prin piața volantă din comuna în care locuiesc și am găsit aceste minunății pe taraba unui vânzător tare amabil, însă amabilitatea lui mă făcea să fiu cam sceptic, dar am zis că totuși să încerc, că avea niște căpșuni tare frumoase. Chiar m-a invitat să le degust și spre surprinderea mea erau tare bune!

Ajuns acasă mi-am propus să le mănânc seara cu zahăr în fata televizorului, dar de această dată, planul din târg nu s-a potrivit cu cel de acasă, pentru că pur și simplu am uitat de ele. Dar nu a fost nici o problemă, pentru că a doua zi am fost invitat la un grătar la prietenii mei Alex și Melinda, iar înainte de a mă pune în pat, m-am tot gândit ce să fac dulce să le duc.

De dimineață, am deschis frigiderul, cămara și cu ce am avut la îndemână am încropit acest rol cu ciocolată, cremă de brânză și căpșuni, care a foat atât de apreciat.

Gust intens de cicolată, cremă fină de brânză și căpșuni proaspete, totul glasat cu o cremă de ciocoată și note crocante de migdale, desertul potrivit pentru toti membrii familiei.

Blatul de ciocolată și crema de brânză se face atât de ușor încât și celui mai neîndemânatic într-ale coptului îi va ieși. Așadar rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingrediente pentru blat:

  • 160 gr faina
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 3 ouă
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 140 g zahăr
  • 80 ml cafea fierbinte
  • 130 g iaurt
  • 80 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g cremă de brânză Philadelphia
  • 130 g zahăr pudră
  • 110 g unt cu minim 82% grăsime
  • 150 g căpșuni proaspete

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 125 g ciocolată cu minim 70% cacao
  • 80 g unt cu minim 82% grăsime
  • 20 g fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunile de 35/45 cm

Într-un bol cernem făina, cacaua și praful de copt. Le dăm deoparte.

Punem ouăle împreună cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui tel până se topește zahărul.

Încorporăm amestecul de făină cu cacao și amestecăm ușor.

Adăugăm și cafeaua fierbinte și amestecăm până obținem un amestec omogen.

Turnăm compoziția în tava tapetată, nivelăm pentru a obține un strat uniform și băgăm tava la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii. Nu țineți mai mult că se va usca.

Scoatem tava din cuptor și transferăm foaia cu tot cu hârtia de copt pe un gratar și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Curățăm căpșunile de codițe, le spălăm și tăiem cubulețe. Le punem pe un șervet de bucătărie să se scurgă de excesul de apă.

Punem untul, crema de branză, zahărul praf si cu ajutorul unui mixer batem crema până se încorporează zahărul și obținem o cremă fină și omogenă.

Punem căpșunile peste crema de granză și cu ajutorul unei spatule le încorporăm în cremă.

Întindem crema pe toată suprafața foii lăsând 2 degete la margine fără cremă.

Rulăm strâns, ajutându-ne de hârtia de copt, și lăsăm rolul învelit în hârtie, după care o băgăm la frigider pentru 2 ore.

Mod de preparare pentru glazură:

Înainte cu 10 minute de trecerea timpului ne ocupăm de glazura de ciocolată.

Punem ciocolata împreună cu untul într-un vas pe bain marie și amestecăm până se topesc ambele și se omogenizează.

55E7A23C-033B-414D-B8D3-38DD1E906A63.jpeg

Ungem rolul cu glazura obținută și presărăm fulgii de migdale deasupra. Introducem din nou la rece pentru jumătate de oră după care putem tăia și servi.

Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...