Risotto cu pui și ciuperci

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -5 p Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 35 mTimp de gatire
  • 55 mGata in
Print Recipe

Risotto cu pui și ciuperci


Pur și simplu iubesc ciupercile, de oricare ar fi ele, ca sunt de pădure, champignon, pleurotus, shimeji, le ador!

Sunt atât de versatile și le poți găti în fel și chip, la cuptor, in clătite, cremă, ciorbe, garnituri de dulce sau de post…imaginație să ai! Astăzi vă aduc în atenție reteta mea preferată de risotto cu pui și ciuperci o rețetă simplă, la rândul ei atât de versatilă, încât tind sa cred că fiecare are propria lui versiune, însă mai bun ca acesta nu am mancat niciodată și sunt convins că va fi și pe placul dumneavoastră!

Din numai câteva ingrediente simple, pe care le are orice om în bucătărie vor ieși niște minunății de care ii vă veți sătura! Orez arborio, pui, ceapa, usturoi, pătrunjel și ciuperci. Dar sincer să vă spun puteți face și un pilaf cu pui și ciuperci și puteți renunța la parmezan și schimba orezul arborio cu cel pentru pilaf, în rest toate ingredientele sunt identice, chiar și modul de preparare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul garantat va fi uimitor!

Ingrediente pentru risotto cu pui și ciuperci:

  • 250 g Orez arborio, este special pentru preparatul cu numele de risotto
  • 2 cepe medii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 350 g ciuperci proaspete de care vă plac, eu am folosit champignon
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei vegetal
  • 130 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml vin alb sec
  • 50 g parmezan răzuit
  • 700 ml supă de legume
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Le punem la călit în uleiul vegetal cu puțină sare până se înmoaie bine.

Tăiem ciupercile felii și le călim în jumătate din cantitatea totală de unt, până se înmoaie, la care mai adăugăm puțină sare și piper.

Pieptul de pui îl tăiem julienne și într-o tigaie bine încinsă adăugăm diferența de unt rămasă și tragem rapid pieptul la tigaie, amestecând în continuu până se rumenește ușor, cam 2-3 minute. Pentru a rămâne fraged, trebuie ca focul să fie mare și să vă mișcați rapid, nu vă faceți griji, se va mai găti împreună cu orezul. Scoatem pe o farfurie șindăm deoparte.

Adăugăm orezul peste ceapă și călim la foc mic până simțim boabele de orez ca niște pietricele.

Punem supa de legume fierbinte peste orez cu atenție, ca să nu vă ardeți cu aburii pe care îi va face. Fierbem în proporție de 80%.

Adăugăm vinul, ciupercile și puiul și mai fierbem la foc domol încă 6-7 minute.

Înainte de a opri focul adăugăm parmezanul răzuit, pătrunjelul tocat mărunt și gustăm de sare și piper.

Lasăm deoparte 2-3 minute acoperit, înainte de a servi! Simpu, rapid și gustos, așadar spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password