Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Prânz 15 ianuarie 2022
2,5 kg
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Lunch
Grad dificultate: Ușor

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar fi, pentru că este megadelicios.

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Rețeta este foarte simplă cu ingrediente la îndemâna tuturor și se face foarte rapid și ușor. Avem nevoie de ceapă, usturoi, zarzavat, roșii si bineînțeles vedeta acestui preparat conopida.

Pentru zilele de post sau pentru vegetarieni este un preparat ideal care a făcut furori în perioada postului la noi în casă. Se poate face o cantitate mai mare și se pune în borcane sau congelator și utilizat la nevoie, cel puțin noi așa am făcut.

Poate fi folosit chiar și pentru lasagna iar zilele acestea urmează să o fac și bineînțeles să revin și cu rețeta.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ragu Bolognese de conopidă pentru paste?

Ingrediente:

  • 400 g ceapă
  • 6-7 căței de usturoi
  • 400 g morcovi
  • 200 g țelină rădăcină
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1,5 kg conopidă
  • 1,5 kg pasata de roșii
  • 100 g pasta de tomate
  • 10 g busuioc uscat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și le dăm prin masina de tocat cu ochiuri mici sau prin robotul de bucătărie.

Dăm legumele prin masina de tocat cu ochiuri mici

Desfacem buchețele conopida și o opărim. Asta înseamnă că o băgăm într-o oala cu apă și sare care fierbe și o lăsăm până începe să clocotească după care o scoatem afară.

Salată de conopidă cu iaurt și mărar Când s-a răcit complet o tocăm grosier.

Când s-a răcit o tocăm grosier

Într-o oale mare punem toate ingredientele mai puțin conopida și pasta de tomate, apoi le punem la foc mic până se înmoaie legumele și sunt gătite.

Punem toate ingredientele

Adăugăm conopida, verificăm de gust și mai fierbem 3-4 minute din momentul în care a început să clocotească, atât cât să se îmbine gusturile. Verificăm de gust și putem pregăti pastele.

Adăugăm conopida

Simplu, rapid și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...
Supă cremă de dovlecel zucchini
Supă cremă de dovlecel zucchini Nu cred să existe cineva să refuze această fină și gustoasă supă cremă de dovlecel zucchini. Această supă cremă de zucchini îmi aduce aminte de...