Pulpe de rață confit cu varză Bavareză cu prune uscate și găluște

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -4 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 3:0 hTimp de gatire
  • 3:30 hGata in
Print Recipe

Pulpe de rață confit cu varză Bavareză cu prune uscate și găluște o rețetă care combină o rețetă clasică franceză de gătire a pulpelor de rață cu o veritabilă varză roșie călită in stil Bavarez și celebrele găluște pe care nemții le numesc spatzle. O combinație clasică, dar reușită și plină de gust.

Alte rețete cu rață:

Rață întreagă la cuptor, umplută cu mere și rădăcinoase coapte, rețetă pe care o găsești aici: 

Piept de rață cu linte verde și nectarine caramelizate, rețetă pe care o găsești aici: 

Ingredients

  • Pentru pulpele de rață
  • Pentru varza Bavareză
  • Pentru găluștele de făină

Step by step method

  • Spălăm pulpele de rață le curățăm de eventualele pene și le ștergem cu un șervet de Bucătărie și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le condimentam cu sare, boabe de piper și foi de dafin. Punem uleiul și le dăm la cuptor 3 ore la 120 grade sau până simți osul ușor la apăsare.

  • Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit in ulei cu sare să se înmoaie, după aceea adăugăm varza tocată și continuăm să călim până se înmoaie bine. În caz că varza nu este suficient de suculentă mai putem adăuga din când în când câte puțină apa. Adăugăm vinul, merele, prunele uscate, scorțișoara, zahărul brun, dăm gust cu sare, piper și lăsăm la foc mic să se îmbine gusturile încă 10 minute.

  • Pentru găluște vom amesteca făina cu ouăle și pătrunjelul tocat după care le vom rupe într-o oală cu apă și sare care fierbe. Le fierbem 10 minute după care le scoatem și le sotăm în unt.

  • Servim pulpele de rață alături de varza și găluște. Simplu, însă necesita timp și răbdare. Acum vă las să munciți nu înainte de a va ura spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password