Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Prânz 05 mai 2021
8 p
Porții
10 m
Timp preparare
90 m
Timp gătire
100 m
Gata în
Bucătărie: Mediteraneana
Categorie: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Azi pentru prânz facem ceva bun, bun, pulpe de pui cu lămâie și usturoi, un deliciu din care nu te mai poți opri din mâncat.

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Sunt atât de bune și de fragede, aromate și lipicioase încât îți vine să te lingi pe degete până la coate. Și când stau și mă gândesc cât de ușor se fac și ce puține ingrediente se folosesc pentru prepararea lor, cred că o să le fac atât de des de o să îmi crească aripi 🤣🤣🤣 Lăsând gluma la o parte pregătite în acest fel sunt aromate și parfumate datorită combinației de usturoi cu lămâie, te duc cu gândul pe malul Mediteranei când afară este cald iar tu ești bine mersi în vacanță.

Ingredientele sunt la îndemâna tuturor, accesibile și puține iar pentru pregătirea lor nu trebuie decât să respecți rețeta pas cu pas și rezultatul va fi de-a dreptul fascinant.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului foarte simplu și ușor de pregătit.

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Cum facem pulpe de pui cu lămâie și usturoi?

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpe de pui întregi (7-8 buc)
  • Coaja și zeama de la o lămâie măricică
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 150 ml vin alb sec
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curățăm pulpele de eventualele pene, majoritatea mai au pe lângă partea inferioară lângă os. Le ștergem cu un șervet de Bucătărie.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Tocăm fin usturoiul.

Într-un castron punem pulpele împreună cu usturoiul tocat, jumătate din cantitatea de pătrunjel, jumătate din coaja de lămâie dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, sare și piper. Le amestecăm și le lăsăm vreo 2-3 ore să se îmbine aromele.

Ingr-un castron punem pulpele cu restul ingredientelor

Așezăm pulpele într-o tavă de cuptor, turnăm vinul, zeama de lămâie și le dăm la cuptor pentru o oră și 30 de minute, verificând ca nu cumva să se prea ardă deasupra. Dacă totuși se caramelizează prea tare, acoperim cu un capac sau o folie de aluminiu.

Asezăm pulpele in tava

Scoatem tava din cuptor, presărăm restul de coajă de lămâie, pătrunjelul rămas și le scoatem pe un platou sau direct în farfurie.

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Cam atât pentru astăzi, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar...
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...