Pulpe de pui cu ciuperci și usturoi

Pulpe de pui cu ciuperci și usturoi

Cină 27 ianuarie 2019
6 p
Porții
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Pulpe de pui cu ciuperci și usturoi

  Pulpele de pui, o carne foarte versatilă, care pote fi gătită la cuptor, grătar, tigaie, în supe, ciorbe sau afumături.  Această rețetă ușoară dar delicioasă de pulpe de pui cu ciuperci și usturoi, gătite într-o singură tigaie este simplă și rapidă, care păstrează aroma și gustul perfect pentru un prânz sau o cină rapidă.  Combinația de pui cu ciuperci cred că este adorată de toată lumea, dar astăzi în locul sosului de smântână vă propun pulpele de pui glasate cu sos roșu picant, ciuperci și usturoi. Cum să faci pulpe de pui cu ciuperci și usturoi Ingrediente: 
  • 700 g pulpe de pui dezosate 
  • 350 g ciuperci champignon
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g unt
  • 50 g usturoi
  • 1-2 linguri sos de ardei iute(in funcție de cât de picant vă place
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 legătură de pătrunjel 
  • Câteva frunze de oregano 
  • Sare și piper după gust
Mod de preparare: Luăm pulpele de pui și le ștergem cu un șervet de bucătărie, le condimentăm cu sare și piper. Dacă pulpele sunt întregi le tăiem în 2-3 bucăți. Ciupercile le tăiem mai mari, în 2-3 bucăți.  Punem o tigaie la încins la foc mediu spre mare cu uleiul de măsline și adăugăm pulpele de pui, le gătim până obținem o culoare rumenă. Adăugăm usturoiul tocat mărunt si mai gătim 1 minut. Le scoatem afară și le dăm deoparte.   În aceeași tigaie în grăsimea rămasă punem ciupercile, puțină sare și le sotăm tot la foc mare 3-4 minute. După care punem înapoi carnea, sosul de ardei iute, oregano, vinul și mai fierbem câteva minute până se leagă sosul. Dacă mai este nevoie mai adăugăm sare și piper.  Puteți servi cu paste, orez, cartofi, bulgur sau cu ceea ce vă place. Eu am pus niște macaroane la fiert, le-am tras la tigaie cu puțin unt, am adăugat pulpe de pui cu ciuperci și usturoi și tare bun a mai fost. 
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...