Pulpe de pui caramelizate la cuptor

Pulpe de pui caramelizate la cuptor

Rețete Cu Carne 10 noiembrie 2020
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Grad dificultate: Ușor

Pulpe de pui caramelizate la cuptor

Pulpele acestea sunt atât de bune încât te lingi pe degete până la cot și acum îmi pare rău că am făcut doar atât de puține, dar nu au intrat zilele în sac și cu siguranță le voi face cât de curând. Practic acestea sunt cele care mi-au rămas de la un grătar ce l-am făcut cu prietenii în Weekend.

Sunt lipicioase și gustoase, fragede și aromate, încât bănuiesc că știți acel moment când rozi și capetele oaselor, partea aceea cartilaginoasă. Se fac ușor, nu necesită decât pulpele, condimente și miere, însă rezultatul e de-a dreptul fantastic! Pentru a reduce din timpul de pregătire marinarea se pot face cu o zi înainte, iar a doua zi doar băgate la cuptor. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul super simplu de preparare.

Cum se fac pulpele de pui caramelizate la cuptor?

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 6 bucăți pulpe inferioare
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper
  • Opțional fulgi de chilii
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță dulceață de ardei iute
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri de apă
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 2-3 crenguțe de cimbru

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă potrivită  de cuptor cu hârtie de copt.

Curățăm pulpele de eventualele pene și le ștergem bine cu un șervet de hârtie.

Le punem într-un castron alături de condimente, miere și dulceața de ardei iute, apa, uleiul, eu am pus si coaja de lămâie, datorită uleiurilor volatile pe care o conține si am zis că îi va da o aroma bună, bine am făcut! Le amestecăm bine și le dăm la rece cel puțin 3 ore.

Cu o oră înainte de a le pune la cuptor le scoatem afară, sa ajungă la temperatura camerei. 

Punem crenguțele de rozmarin și cimbru pe fundul tăvii și deasupra pulpele marinate.

Le dăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, întorcându-le de 2-3 ori.

Acum că sunt gata, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...