Pui la cuptor cu portocale, miere și cumin

Pui la cuptor cu portocale, miere și cumin

Cină 22 august 2018
Un pui întreg
Porții
20 m
Timp preparare
70 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Marocana
Categorie: Cină
Grad dificultate: Ușor
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Pui la cuptor cu portocale, miere și cumin
Ingrediente
  • 1 pui grill 1,3-1,5 kg
  • Coaja și sucul de la o portocală
  • 100 g miere
  • 1 lingură cumin
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Vom face și marinata de portocale cu miere:
Punem coaja, sucul, mierea, uleiul de măsline, usturoiul, sare și piper intr-un blender și mixam bine până obținem o compoziție omogenă.
2
Primul lucru de care ne apucăm e să îl curățăm de eventualele pene rămase, să ii taiem vârful aripilor, bineînțeles glanda cu grăsime de la târtiță, adică curul și să îl ștergem bine cu un șervet de bucătărie de unică folosință.
Îl condimentăm cu sare și piper și îl dăm deoparte până se încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius
Aranjăm puiul in tavă cu pieptul in sus și cu aripioarele întoarse sub pui, iar pulpele legate cu o sfoară. Ungem puiul cu jumatate din marinată după care îl punem într-o tavă la cuptor pentru 30 de minute la 220 de grade, verificând din când în când. După cele 30 de minute reducem temperatura ungem din nou puiul cu marinata rămasă și îl mai lăsăm aproximativ 40 de minute la 180 de grade, ungând puiul din când in când cu sosul pe care îl lasă.
Dacă cumva se reduce prea mult sosul din tavă, pentru a nu se arde adăugăm câte o ceașca de apă caldă, de fiecare dată când este nevoie.
3
Simplu, rapid, gustos și o carne suculentă.
Acum vă las să vă apucați de gătit. Spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...