Pui la cuptor cu portocale, miere și cumin

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -Un pui întregServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Ingredients

Step by step method

  • Vom face și marinata de portocale cu miere: Punem coaja, sucul, mierea, uleiul de măsline, usturoiul, sare și piper intr-un blender și mixam bine până obținem o compoziție omogenă.

  • Primul lucru de care ne apucăm e să îl curățăm de eventualele pene rămase, să ii taiem vârful aripilor, bineînțeles glanda cu grăsime de la târtiță, adică curul și să îl ștergem bine cu un șervet de bucătărie de unică folosință. Îl condimentăm cu sare și piper și îl dăm deoparte până se încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius Aranjăm puiul in tavă cu pieptul in sus și cu aripioarele întoarse sub pui, iar pulpele legate cu o sfoară. Ungem puiul cu jumatate din marinată după care îl punem într-o tavă la cuptor pentru 30 de minute la 220 de grade, verificând din când în când. După cele 30 de minute reducem temperatura ungem din nou puiul cu marinata rămasă și îl mai lăsăm aproximativ 40 de minute la 180 de grade, ungând puiul din când in când cu sosul pe care îl lasă. Dacă cumva se reduce prea mult sosul din tavă, pentru a nu se arde adăugăm câte o ceașca de apă caldă, de fiecare dată când este nevoie.

  • Simplu, rapid, gustos și o carne suculentă. Acum vă las să vă apucați de gătit. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password