Primul lucru de care ne apucăm e să îl curățăm de eventualele pene rămase, să ii taiem vârful aripilor, bineînțeles glanda cu grăsime de la târtiță, adică curul și să îl ștergem bine cu un șervet de bucătărie de unică folosință. Îl condimentăm cu sare și piper și îl dăm deoparte până se încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius Aranjăm puiul in tavă cu pieptul in sus și cu aripioarele întoarse sub pui, iar pulpele legate cu o sfoară. Ungem puiul cu jumatate din marinată după care îl punem într-o tavă la cuptor pentru 30 de minute la 220 de grade, verificând din când în când. După cele 30 de minute reducem temperatura ungem din nou puiul cu marinata rămasă și îl mai lăsăm aproximativ 40 de minute la 180 de grade, ungând puiul din când in când cu sosul pe care îl lasă. Dacă cumva se reduce prea mult sosul din tavă, pentru a nu se arde adăugăm câte o ceașca de apă caldă, de fiecare dată când este nevoie.