Pufuleți cu șuncă și cașcaval – Gougères – Cheese puffs

( 5 out of 5 )
Loading...
Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs
  • -24-30 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Pufuleți cu șuncă și cașcaval – Gougères – Cheese puffs

Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de acești Pufuleți cu șuncă și cașcaval – Gougères – Cheese puffs.

Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs

Sunt ușor crocante la exterior cu un interior umed și delicioase încât musai va trebui să faceți din start două porții. Merg de minune ca și gustare la orice indiferent că e vin, Șampanie, bere sau ca prim fel la cină. Musai trebuie să le încercați și vă promit că vor intra pe lista dumneavoastră de preferințe.

Se fac foarte ușor și trebuie doar să respectați cantitatea exactă a ingredientelor, dar și a modului de preparare care este explicat pas cu pas. Și nu, nu trebuie să fii vreun expert intr-ale bucătăriei, e suficient să vrei să le faci.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru a consulta lista ingredientelor care este destul de scurtă, dar si pentru modul de preparare pas cu pas.

Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Salată de broccoli cu bacon și merișoare

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Pufuleți cu șuncă și cașcaval – Gougères – Cheese puffs?

Ingrediente:

  • 240 ml lapte
  • 115 g unt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 vârf de cuțit nucșoară răzuită
  • 160 g făină albă tip 000
  • 4 ouă medii
  • 25 g Gruyere ras (dar puteți folosi și cașcaval ceva mai uscat)
  • 25 g parmezan proaspăt ras, plus suplimentar pentru deasupra
  • .100, g șuncă feliată puțin mai gros
  • 1 ou bătut cu 1 lingurita apă pentru uns

Mod de preparare:

Într-o cratiță, puneți la fiert laptele, untul, sarea, piperul și nucșoara la foc mic.

Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs

Adăugăm făina toată dintr-o dată și amestecați  energic cu o spatulă de silicon până când amestecul se omogenizează. Continuăm să gătim pentru 2 minute la foc mic, amestecând încontinuu până se prinde ușor de fundul cratiței.

Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs

Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând până sunt bine încorporate.

Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs

La final, adăugăm brânza Gruyere, sunca tăiată cubulețe mici și parmezanul, amestecați cu spatula de silicon până când aluatul este consistent și gros.

Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs

Punem compoziția într-un sac vârf rotund fără formă și facem aveline la aproximativ 2 cm distanță una de cealaltă.  Odată ce sunt formate, cu un deget umed, apăsați ușor vârful fiecărei aveline, astfel încât să îl aplatizăm ușor. Ungeți ușor partea de sus a fiecărei pufulete cu oul bătut cu apă și presărăm parmezan.

Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs

Coacem timp de 15-18 minute sau până când devine rumene. Important să nu le scoateți prea devreme din cuptor, altfel se vor lăsa. Dacă totuși nu se coc uniform, după cele 15 minute va trebui să întoarceți tava cu rapiditate, dar totuși cu atenție să nu vă ardeți.

Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs

Serviți-le calde, ca gustare înainte de cină sau ca aperitiv cu șampanie, vin, bere etc.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password