Prune umplute cu nuci, glasate în ciocolată neagră - Rețetă de post

Prune umplute cu nuci, glasate în ciocolată neagră - Rețetă de post

Desert 07 martie 2020
30 buc
Porții
15 m
Timp preparare
15 m
Gata în
Bucătărie: Ucraineana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prune umplute cu nuci, glasate în ciocolată neagră - Rețetă de post

Toată nebunia a început când prietena mea Simona, căsătorită fiind cu un ucrainean, mi-a dăruit o cutie de prune umplute cu nuci și glasate cu ciocolată. Tocmai ce venise din Ucraina și ne-am întâlnit cu ceva treburi și cum din vorbă în vorbă, am ajuns să discutăm despre mâncare. Mi-am adus aminte de prunele în ciocolată de la Bucuria.ro, atunci Simonei i-a căzut fisa, stai să vezi ce îți dau eu și pur și simplu și m-am trezit cu o cutie plină de prune umplute cu nuci trase în ciocolată.

M-am dus repede acasă și efectiv am lăsat câteva la vedere, iar restul le-am “ascuns” printre oale. Na că a venit vremea să se termine și atunci a fost clickul în care mi-am zis că musai trebuie să le reproduc. Am luat cele necesare și m-am apucat de treabă. A durat undeva în jur de 20 de minute, pentru aproximativ 25 de bucăți și efectiv nici nu am simțit că am făcut ceva. Așteptarea fiind ceva mai îndelungată pentru că trebuiesc ținute în frigider să se răcească pentru a putea fi glasate frumos.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 250 g prune uscate (să fie moi)
  • 50 g sâmburi de nucă
  • 100-150 g ciocolată neagră fără lapte

Mod de preparare:

Se desfac prunele și se bagă câte un sâmbure înăuntru. Dacă prunele sunt mai mici, se pot pune câte două prune pentru fiecare sâmbure de nucă. Le dăm la rece pentru o oră.

Topim ciocolata pe bain marie și băgăm pe rând câte o prună umplută în ciocolata caldă, dar nu fierbinte.

Cu ajutorul unei scobitori înțepăm ușor prunele, le scoatem afară, le ștergem de excesul de ciocolată și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

După preferințe putem presăra nucă măcinată sau le lăsăm ca atare. Sunt bune de servit imediat ce ciocolata s-a întărit, însă eu recomand a doua zi. Pur și simplu ciocolata parcă se îmbină mai bine cu prunele.

Simplu, rapid și foarte gustos, ca să nu mai spunem sănătos și de post, fiind ideale și pentru vegetarieni.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...