Praline de ciocolată cu semințe și fructe uscate

Praline de ciocolată cu semințe și fructe uscate

Desert 05 mai 2019
40 buc
Porții
50 m
Timp preparare
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Praline de ciocolată cu semințe și fructe uscate

 

Nimic mai simplu și mai rapid, dar în același timp consistent și sănătos, praline de ciocolată cu semințe si fructe uscate!

De abia mă întorsesem din concediu, am ajuns undeva pe la ora 11 în Sâmbăta Mare a Paștilor, obosit după un drum de mai bine de 14 ore, așa că numai să intru în bucătărie nu îmi venea.

M-am întins puțin și gândindu-mă la ce o să pun pe masă, am început să caut soluții, una era destul de simplă, să merg să văd ce mai găsesc prin cofetării iar a doua să caut prin cămara și să văd ce pot face rapid, așadar am găsit semințe și fructe uscate, de ciocolată nu mai spun, că la mine în casă găsești cel puțin 4-5 tipuri. Și m-am pus pe treabă, ce a ieșit, de ce aveți nevoie și cum se fac, veți descoperi pe parcursul rețetei.

Aceste praline se pot face în fel și chip, după imaginație și după ingredientele la îndemână din cămară, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă placă combinația ingredientelor alese. Altă rețetă de biluțe pe care eu am făcut-o cu prăjiturile rămase de la Crăciun, biluțe, bombe, bețivane, bomboane cu biscuiți, nucă și nucă de cocos , rețeta aici. 

Ingrediente:

  • 250 g  mix de semințe (alune de pădure, fistic, nuca, etc)
  • 100 g fructe uscate ( eu am pus curmale și stafide)
  • 100 g unt de cocos
  • 100 g miere
  • 100 - 150 ml lapte de soia (in funcție de cât de umede sunt fructele)
  • 2-3 linguri cacao (cât vă place)
  • 150 g ciocolată
  • Biluțe de ciocolată penttu decor
  • Cocos

Mod de preparare:

Se pun semințele într-un robot de bucătărie și pulsăm de câteva ori până toacă grosier, preferabil de mărimea bobițelor de linte. Le dăm deoparte.

Punem și fructele uscate în robot și pulsăm de câteva ori până obținem o pasta legată, dar cu bucățele de fructe, le punem într-un bol și le amestecăm cu mierea și untul de cocos. 

Turnăm compoziția de fructe peste cea de semințe și adăugăm laptele de soia treptat, amestecăm bine, până compoziția se leagă și este ușor manevrabilă.

Încorporăm cacaua și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Formăm biluțe de marimea unei nuci.

O parte le putem da prin nucă de cocos sau chiar pe toate. Eu am făcut jumătate prin nuca de cocos și jumătate in ciocolată.

Am înfipt câte un băț de frigăruie in fiecare biluță și le-am dat la congelator pentru 15 minute. Punem ciocolata la topit pe bain marie și trecem fiecare biluță prin ciocolata topită, scurgem puțin și presărăm cu biluțele de ciocolată. Le-am pus pe o hârtie de copt să se răcească( cam 2 ore, ca să nu fie nevoie să le pun la frigider, ca mai apoi să nu facă condens)

Scoatem bețele de frigarui afară, umplem golurile cu biluțe și aranjăm pe platou după imaginație. Așadar vă urez spor la treaba și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...