Prăjitură simplă și rapidă cu mac și cremă de brânză

Prăjitură simplă și rapidă cu mac și cremă de brânză

Desert 27 octombrie 2022
32 felii
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură simplă și rapidă cu mac și cremă de brânză 


Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple și rapide, așa cum este și această prăjitură cu mac și cremă de brânză.

Combinația dintre mere, mac și cremă de brânză este genială, stratul de ciocolată completând acest tablou minunat. Blatul fraged si aromat, cremă fină de brânză, o tentă ușoară datorită dulceții de caise și ciocolată cu lapte. Ce să vrei mai mult?!

Practic toate ingredientele adăugate într-un castron, amestecate, turnate în tavă și gata prăjitura. Să vă mai spun că ingredientele sunt ieftine și foarte ușor de găsit la orice supermarket.

Acu vă invit să ramâneți alături pentru lista scurtă a ingredinetelor, dar și a modului de preparare foarte simplu.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Prăjitură simplă și rapidă cu mac și cremă de brânză
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
  • 6 ouă întregi
  • 140 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 160 g de mac măcinat
  • 400 g mere date pe răzătoarea cu ochiuri mari
  • 100 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 100 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 90 g faină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 200 g dulceață de caise groasă sau orice altă dulceață vă place, important e să aibe consistența magiunului.
Ingrediente pentru cremă
  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 200 g zahăr pudră
  • 600 g cremă de brânză Philadelphia
  • 10 g zahăr vanilat
Ingrediente pentru topping
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 2 linguri de ulei vegetal cu gust neutru
Mod de preparare pentru blat
1
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt 30/25 cm
Cernem făina împreună cu praful de copt într-un castron și le dăm deoparte până vom avea nevoie de ele.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
2
Într-un castron încăpător punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, praful de sare si le batem până se spumează bine. Aproximativ 10 minute la viteză maximă.
3
Adăugăm merele răzuite, macul, laptele și uleiul. Omogenizăm bine.
4
Încorporăm amestecul de făină cu praf de copt si turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
5
Dăm la cuptor pentru 22-25 de minute sau până trece testul scobitorii.
6
Scoatem tava din cuptor și ungem prăjitura fierbinte cu dulceața de caise și lăsăm să se răcească în tavă.
Mod de preparare pentru cremă
1
Punem toate ingredientele într-un castron si cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm până obținem o cremă consistentă și densă. Important e să nu fie moale, dar nici să bateți prea mult că riscați să se taie.
2
Punem crema peste stratul de dulceață si dăm la rece pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru topping
1
Punem ciocolata cu untul și uleiul într-un castron pe baie de aburi până se topesc, apoi le omogenizăm.
2
Turnăm toppingul peste crema de brânză si nivelăm. Dăm din nou la rece pentru o oră după care putem tăia si servi. Simplu, rapid si gustos! Să vă fie de folos!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...