Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată
  • -18 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată

Astăzi facem cea mai simplă Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată delicioasă și aromată.

Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată

Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată 

De multe ori cumpărăm mai multe banane decât am avea nevoie și așa uite cum se învechesc și nu ne mai atrag, dar nu este nici un fel de problemă pentru că pot fi valorificate altfel, de exemplu într-o Banana Bread sau diferite prăjituri ca exemplu cea de astăzi.

Aromată, fragedă și ciocolatoasă această prăjitură vine perfect mai ales în acele zile când nu avem prea mult chef de copt foi, de a face creme sau pur și simplu ne intră pe ușă musafiri.

Din numai câteva ingrediente simple și pe care majoritatea le avem prin cămară putem realiza niște batoane aromate și gustoase cu banane și ciocolată, de zici că au fost concepute una pentru cealaltă.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare, mai exact totul se face simplu și nu avem nevoie decât de ingredinete, un tel și un castron.

Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci prăjitură cu banane și ciocolată

Ingrediente:

  • 5 banane bine coapte, ale mele au avut 600 g doar de pulpă
  • 150 zahăr brun
  • 60 ml ulei de cocos
  • 60 ml lapte
  • 2 ouă
  • 260 g făină albă
  • 10 g bircarbonat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 g fulgi de ciocolată sau ciocolată tocată grosier

Mod de preparare:

Cernem făina cu scorțișoara și bicarbonatul într-un castron.

Cernem faina cu scortisoara și bicarbomatul

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 25/35 cm.

Într-un vas punem bananele cu zahărul brun și sare, le mixăm până se topește zahărul și bananele sunt ca o pastă.

Amestecăm bananele cu zaharul

Adăugăm ouăle și mixăm până la încorporare.

Încorporarea ouălor

Încorporăm și uleiul de cocos topit și laptele.

Încorporăm uleiul de cocos topit

Adăugăm și ingredientele uscate la cele umede și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Încorporăm ingredientele uscate

Punem jumătate din fulgii de ciocolată în aluat și turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Eu am avut de două feluri, așa că pe cai măricei i-am

pus în compoziție.

Încorporăm fulgii de ciocolata

Presărăm ceilalți fulgi de ciocolată deasupra și dăm la cuptor pentru 20-22 de minute sau până trece testul scobitorii.

Presaram fulgii de ciocolata

Lăsăm să se răcească după care tăiem și servim. O prăjitură simplă și rapidă, așadar de aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură rapidă cu banane și ciocolată

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password