Prăjitura Pina Colada – Cocos și ananas

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Pina Colada - Cocos și ananas
  • -24 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Pina Colada – cocos si ananas

Azi facem cea mai bună și mai simplă delicatesă, Prăjitura Pina Colada – Cocos și Ananas. Blat pufos și bine însiropat cu suc de ananas, cremă de vanilie cu ananas și un crocant de cocos.

Prăjitura Pina Colada - Cocos și ananas

Atât de bună și de aromată cu gust ușor dulce acrișor și cu arome care se îmbină perfect. Blatul fin și însiropat cu sucul de la ananas, crema de vanilie cu unt și ananas iar crocantul de cocos îmbină la superlativ ingredinetele din această rețetă. Gustul te duce cu gândul la un cocktail servit pe o plajă tropicală.

Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, modul de preparare foarte simplu, dar cum spuneam un gust fenomenal.

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Prăjitura Pina Colada - Cocos și ananas

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura Pina Colada – cocos Și anaNas?

Ingrediente pentru blatul de vanilie:

  • 4 ouă medii
  • 120 g faină albă tip 000
  • Un praf de sare
  • 140 g zahăr tos
  • 60 ml ulei vegetal cu gust neutru

Ingrediente pentru cremă:

  • 650 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 80 g amidon alimentar
  • 10 g zahăr vanilat
  • 150 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 4 gălbenușuri
  • 1 conservă de ananas
  • 250 g unt moale cu minim 80% grăsime

Ingrediente pentru bezeaua de cocos:

  • 200 g nucă de cocos
  • 4 albușuri
  • 200 g zahăr tos

Mod de preparare pentru blatul de vanilie:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Amestecăm gălbenușurile cu uleiul.

Amestecăm gălbenușurile cu uleiul

Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră asemeni unei zăpezi moi. Treptat adăugăm zahărul și batem în continuare până obținem o bezea lucioasă și zaharul este complet topit.

Batem albușurile

Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor.

Adăugăm compoziția de galbenusuri

Adăugăm făina în 3 transe și cu ajutorul unei spatule amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos.

Adăugăm faina in 3 transe

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și o dăm la cuptor pentru 23-25 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm încă 7-8 minute blatul în tavă după care îl transferăm pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru bezeaua cu cocos:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră asemeni unei zăpezi moi. Treptat adăugăm zahărul și batem în continuare până obținem o bezea lucioasă și zaharul este complet topit.

Batem albușurile

Încorporăm cocosul în 3 tranșe și cu ajutorul unei spatule amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos.

Încorporăm cocosul

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și o dăm la cuptor pentru 23-25 de minute. Ea se va rumeni ușor deasupra și va trebui să fie crocantă.

Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt.

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Scurgem ananasul și îl tăiem cuburi.

Punem 450 ml lapte împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat și cu praful de sare la înfierbântat.

Punem laptele la înfierbântat cu zaharul

Omogenizăm gălbenușurile cu restul de lapte și amidonul.

Amestecam gălbenușurile cu amidonul și laptele

Când laptele clocotește reducem focul și adăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri. Amestecăm într-una până începe din nou să fiarbă și prinde consistență. O dăm deoparte și amestecăm din când în când pentru a nu face pojghiță, până se răcește.

Turnăm in fir subțire

Spumăm untul și adăugăm treptat compoziția de gălbenușuri amestecând până la încorporare și obținem o cremă fină și lucioasă.

Încorporăm treptata compoziția de gălbenușuri

Asamblare:

Înlăturăm partea de sus a blatului de vanilie și punem într-un inel pătrat sau tava în care am copt.

Însiropăm blatul cu sucul de ananas. Turnăm 3/4 din cantitatea totală de cremă, nivelăm și distribuim uniform ananasul tăiat cubulețe.

Distribuim uniform ananasul

Distribuim diferența de cremă, nivelăm și punem bezeaua de cocos. Presăm ușor și dăm la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte.

Distribuim diferența de crema

Tăiem cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit cu lama subțire. Simplu, rapid dar cu un gust fenomenal! Spor l treabă și poftă bună!

Prăjitura Pina Colada - Cocos și ananas

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password