Prăjitură Oreo cu babane și ciocolată

Prăjitură Oreo cu babane și ciocolată

Desert 03 noiembrie 2022
16 p
Porții
30 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură Oreo cu banane și ciocolată


Cu siguranță această prăjitură cu banane, Oreo și ciocolată, va fii adorată atât de cei mici dar în egală măsură și de cei mari, iar cei care i-au făcut prima degustare, au spus că tare de mult nu au mâncat ceva atât de bun și de fin. Efectiv pot spune cu mâna pe inimă că este una din cele mai bune pe care am mâncat-o vreodată indiferent ce rețetă a fost făcută.

Am testat diferite variante cu sau fără miere, doar cu Oreo doar cu banane, însă această variantă a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult.

Blat umed și fraged cu aromă intensă de cacao de bună calitate, cremă fină și aerată de mascarpone cu frișcă, un deliciu care se topește la propriu în gură.

Dar nu vă mai rețin, vă spun doar că e musai să o testați și că în cele ce urmează veți regăsi detaliile pas cu pas ale rețetei.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Prăjitură Oreo cu babane și ciocolată
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 40 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • Un praf de sare
  • 200 g faină albă tip 000
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 3 g praf de copt
  • 3 g bicarbonat
  • 110 ml cafea fierbinte
Ingrediente pentru crema Oreo cu banane
  • 500 g mascarpone
  • 350 ml smântână din lapte pentru frișcă
  • 80 g zahăr pudră
  • 80 g miere
  • 20 g zahăr vanilat
  • 24 buc biscuiți Oreo
  • 5 banane mari
Ingrediente pentru glazură
  • 150 ml smântână din lapte pentru frișcă
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 30 ml lapte cu 3,5% grăsime
Mod de preparare pentru blat
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi de 21/32 cm diametru cu inel detașabil.
Cernem făina cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul într-un castron.

Batem ouăle împreună cu zahărul, extractul de vanilie și sare până se topește zahărul.
2
Turnăm laptele, zahărul, uleiul, omogenizăm.
3
Încorporăm amestecul de faină și omogenizăm.
4
Adăugăm cafeaua fierbinte, o încorporăm și pe aceasta.
5
Turnăm compoziția în tavă și coacem 15-16 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca.
Scoatem din cuptor și lăsăm să tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt apoi îndepărtăm folia și o lăsăm să se răcească complet pe un grătar.
Mod de preparare pentru cremă
1
Rupem biscuiți în bucățele mai măricele.

Mixăm la viteză mică mascarponele împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat și miere până se omogenizează.
2
Turnăm smântâna pentru frișcă peste compoziția de mascarpone și mixăm până obținem o cremă fină.
3
Încorporăm biscuiții în cremă și amestecăm ușor.
Asamblare
1
Curățam bananele de coajă și le tăiem longitudinal.

Punem blatul înapoi în inel, turnăm o treime din cremă peste blat. Adăugăm și bananele cu partea tăiată în jos și le presăm ușor.
2
Punem și restul de cremă peste banane și nivelăm. Dăm la rece.
3
Într-o crăticioară punem smântâna cu laptele la înfierbântat, o aducem în punctul de fierbere și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute, omogenizăm și turnăm peste cremă.
4
Dăm la rece pentru 6 ore sau peste noapte după care tăiem si servim
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...