Prăjitura Mura cu brânză și mure

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Desert 21 mai 2021
25 p
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Azi facem facem Prăjitura Mura, un deliciu cu multă cremă de brânză dulce și jeleu de mure.

Prăjitura Mura cu brânză și mure

E foarte ușor să faci o prăjitură cu blat de cacao și cremă fină de brânză dulce, însă e greu să găsești echilibrul între ingrediente și gusturi pentru a atinge perfecțiunea. Această prăjitiră a atins acest nivel, și nu o spui doar eu, ci toți prietenii care au “devorat” o tavă întreagă și dacă ar mai fi fost încă una, nu ne era îndeajuns. Blatul umed se cacao, crema de brânză fresh și pufoasă, alături de jeleul catifelat de mure sunt în acest caz, combinația ideală a unui desert perfect!

Nu vreau să vă mai rețin prea mult și vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prĂjitura Mura cu brânză Și Mure?

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 70 g făină albă tip 000
  • 30 g cacao de bună calitate 
  • 100 g zahăr tos
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 900 g brânză dulce de vaci grasă
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie

Ingrediente pentru jeleul de mure:

  • 600 g mure proaspete sau congelate
  • 200 ml apă
  • 200-250 g zahăr tos
  • Un plic de 40 g de budincă de vanilie
  • 10 g amidon
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.

Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.

6DDF586B-74D5-40D7-98A9-2BE8581DEF29.jpeg

Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.

E1FFBE9D-C718-4F5D-B0CC-0ED5B44BAE96.jpeg

Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.

716D4077-4A6C-4AB8-9448-92BE29589A91-1024x1024.jpeg

Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Turnăm într-o tavă sau formă tapetată pe fund cu hârtie de copt cu dimensiunea de 25/25 cm. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. 

744BABC9-A236-4A5E-B553-FD8531774650.jpeg

Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează și obținem o consistență cremoasă a brânzei.

FF18B167-F3E4-4C05-953F-9456B5A84D38.jpeg

Turnăm crema peste blatul rece și dăm la frigider pentru o oră.

56878751-F2B8-40C6-A5EA-13896CC121A9.jpeg

Pentru jeleul de mure:

Dizolvăm budinca și amidonul în 50 ml de apă.

Punem murele cu zahărul, apa și zeama de lămâie într-o crăticioară și aducem în punctul de fierbere.

Punem murele cu apa

Scoatem jumătate din cantitatea de mure afară iar ceea ce rămâne o mixăm până obținem o compoziție omogenă.

Punem din nou la fiert, adăugăm compoziția de amidon și fierbem până se îngroașă, ar trebui să obținem o compoziție similară unei budinci calde.

Adăugăm compoziția de budinca Fierbem Jeleul de mure

Încorporăm murele și turnăm și o dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză. Jeleul trebuie mai degrabă să semene cu un sos mai gros, decât cu o gelatină perfecta. 

Încorporăm murele Turnăm jeleul

Îl dăm la rece musai pentru 4-6 ore. Simplu, gustos și ușor de făcut! Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Mura cu brânză și mure
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...