Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în foi de napolitane

Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în foi de napolitane

Desert 30 august 2018
36 p
Porții
30 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că la toate evenimentele din familie exista această prăjitură Mozaic cu rahat și nuci in foi de napolitane, odată pentru că se face rapid, este ieftină și foarte gustoasă. Eu eram cel care culegea de pe toate farfuriile această prăjitură și mă făceam nevăzut :)))) Astăzi o împărtășesc cu dumneavoastră și sper să vă placă la fel de mult ca mie!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în foi de napolitane
Ingrediente
Pentru blat
  • 2 foi de napolitană întregi
  • 10 albușuri
  • 230g zahăr
  • 80 g făină albă
  • 300 g nucă tocată grosier sau la cutter
  • 500 g rahat tăiat cubulețe mici
  • Coaja de la 2 lămâi
  • Un praf de sare
Pentru cremă
  • 10 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 200 g unt
Step by step method
1
Pentru început vom seta cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem albușurile intr-un castron încăpător, praful de sare și batem până lasă urme, adăugăm zahărul treptat și batem până obținem o spumă similară unei bezele, fermă și lucioasă. Adăugăm nuca amestecată cu faina albă, coaja de lămâie și rahatul. Amestecăm totul cu o spatulă, Mișcările fiind de sus in jos până încorporăm toate ingredientele uscate, dar cu atenție să nu scoatem aerul din albușuri. Punem intr-o tava tapetată cu hârtie de copt cat mai aproape de mărimea foii de napolitană și o dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade sau pana va trece testul scobitorii. Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Eu am folosit o tavă de 30/38 cm, iar foaia de napolitană a fost de 28/36 cm. Nici o problemă pentru blatul rămas se va savura imediat și numai bine puteți îndrepta marginile.
2
Pentru cremă, vom pune gălbenușurile cu zahărul într-un castron pe o oală cu apă care fierbe, însă fundul castronului să nu atingă apa. Cu ajutorul unui tel vom bate gălbenușurile cu zahăr până se vor îngroșa și se vor schimba la culoare. Adăugăm untul cubulețe și lăsăm la rece pentru minim 2 ore după care vom spuma crema.
3
Pentru asamblare vom pune o foaie de napolitană jumătate din cremă, blatul cu rahat și nuci, cealaltă jumătate de cremă iar la final a doua foaie de napolitană. Punem un tocător deasupra pentru a se lipi bine foile și lăsăm undeva la rece, dar nu in frigider.
A doua zi decupăm marginile și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu dinți prin mișcări scurte ca și cu un fierăstrău.
Simplu, gustos și rapid, o rețetă de prăjitură cu rahat și nuci în foi de napolitane, care va satisface și cel mai exigent pretențios.
Acum nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...