Prăjitură glazurată de post cu lime și cocos

Prăjitură glazurată de post cu lime și cocos

Desert 19 noiembrie 2019
9 p
Porții
10 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură glazurată de post cu lime și cocos

O prăjitură aromată cu gust dulce acrișor, de la lime, aromă de cocos și glazură crocantă cu lime....gata aici s-au sfârșit vorbele, nu că nu aș mai avea ce spune ci pur și simplu am gura plină de apă.

E super simplu de făcut și nu ai nevoie de prea multe ingrediente, cel mai special, dacă se poate spune e uleiul de cocos, care mai nou se găsește în aproape toate supermarket-urile.

Până și un copil îl poate pregăti, nu este pretentios și e gata în maximum o oră din momentul în care te-ai apucat de greabă.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, respectați modul de preparare și veți obține un desert de post, de care nu ai zice niciodată că nu are ouă, unt sau lapte și cu siguranță vă veți înnebuni vecinii cu mirosul lui.

Ingrediente pentru aluat:

  • 80 ml suc de lime
  • 100 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 280 g piure de mere
  • 60 ml ulei de cocos
  • 180 g făină albă
  • 30 g nucă de cocos razuită
  • 5 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de sodiu(1/4 linguriță)
  • Coaja razuită de la 3 lime

Ingrediente pentru glazură:

  • 70 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lime
  • Coaja razuită de la 1 lime

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius

Tapetăm o tavă pătrată cu hârtie de copt.

Amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, fulgii de cocos, coaja de lime și le dăm deoparte.

Punem într-un castron piureul de mere, zeama de lime, zahărul, praful de sare și amestecăm până se topește zahărul.

Dacă nu aveți piure de mere, îl puteți face acasă: Pentru cele 280 g de piure aveți nevoie de 300 de grame de mere curățate de cotor și coajă, tăiate cuburi și 100 ml de apă. Le puneți le fiert până se înmoaie după care cu ajutorul unul blender le mixați bine până veți obține un piure.  

Încorporăm uleiul de cocos, care trebuie să fie lichid. Adăugăm ingredientele uscate și omogenizăm ușor cu o spatulă până nu mai avem deloc ingrediente uscate neumezite în aluat.

Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească pentru 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.

Punem zahărul pudră cu sucul de lime și coaja, le omogenizăm și glazurăm prajitura, o mai lăsăm o oră, după care o putem tăia. Simplu, rapid și foarte gustos, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!  
Tips & tricks
Dimensiune tavă 21/21 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...