Prăjitură fină cu ananas și cocos - Rețetă de post

Prăjitură fină cu ananas și cocos - Rețetă de post

Desert 27 noiembrie 2019
8 p
Porții
15 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
65 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură fină cu ananas și cocos - Rețetă de post

Că e postul Crăciunului sau al Paștelui ori pur și simplu ești vegan, acest desert este minunea care mi-a schimbat percepția vis-a-vis de combinațiile de ananas cu cocos. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna fiecăruia, puteți obține un desert excelent! Poate fi făcut sub formă de tort cu l-am făcut și eu sau pur și simplu într-o tavă, dreptunghiulară ori pătrată.

Nu necesită nici un fel de atenție, singura rugăminte e de a respecta cantitățile și modul de preparare, nu există cremă care să se taie, nu se lasă la copt, pur și simplu se face rapid și cu o rață de succes de 100%.

Ingredientele după cum am spus sunt simple și mai mult ca sigur se vor regăsi în cămara fiecăruia dintre dumneavoastră, iar dacă nu, la magazinul de la colțul blocului cu siguranță!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare și veți obține cel mai bun desert de post cu cocos și ananas!

Ingrediente:

  • 2 conserve de ananas felii, de preferat Dole
  • 200 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui/ cocos + 1 lingură de ulei extra pentru ins tava
  • 250 g făină albă
  • 30 g fulgi de cocos
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Ungem o tavă rotundă cu ulei și o tapetăm cu zahăr (din cantitatea totală de 200 de grame). O dăm deoparte.

Într-un castron amestecăm făina cu nuca de cocos, praful de copt și bicarbonatul.

O conservă de ananas cu tot cu suc o punem într-un robot de Bucătărie și o mixăm până obținem un piure.

Adăugăm la piureul de ananas sarea, diferența de zahăr și uleiul. Amestecăm până se topește zahărul.

Încorporăm ingredientele uscate în compoziția de ananas și omogenizăm pentru a nu rămâne nici o fărâma din ingredientele uscate.

În tava tapetată cu zahăr punem circular feliile de ananas peste care turnăm aluatul.

Dăm la cuptor 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor și o mai lăsăm 10 minute după care o răsturnăm pe un platou. 

Simplu, rapid și cu un gust fenomenal! Dar cum să vă mai rețin când simt că deja v-am făcut poftă! Așadar, spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Diametru tavă de copt 24 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...