Prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao

Prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao

Desert 12 decembrie 2018
20 p
Porții
40 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao 

Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de prăjitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp.  Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume.  Rețeta o am din caietul mamei, care și ea o are de la tanti Florica, o prietenă de familie.  Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta.  Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de această prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp.  Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume.  Rețeta o am din caietul mamei, care și ea o are de la tanti Florica, o prietenă de familie.  Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prajitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao Ingrediente pentru blat:
  • 5 ouă
  • 80 g făină albă
  • 20 g cacao
  • 100 g zahăr tos
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
  • 650 g brânză dulce de vaci grasă
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
  • 650 ml fanta sau suc de portocale (eu am pus jumătate fanta și jumătate suc de portocale proaspat stors
  • 80 g zahăr tos
  • Un plic de 50 g de budincă de vanilie
  • 10 g amidon
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao: Preîncălzim cuptorul la 175 de grade. Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol. Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat. 

Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.

Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.

Turnăm într-o tavă sau formă tapetată pe fund cu hârtie de copt. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii.  Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.  Mod de preparare pentru cremă:  Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează și obținem o consistență cremoasă a brânzei.  Turnăm crema peste blatul rece și dăm la frigider. Pentru jeleul de fanta: Punem toate ingredientele într-o crăticioară și fierbem la foc mediu amestecând încontinuu până dispare culoarea tulbure și devine translucidă. Reducem focul la minim și mai fierbem 1 minut.  O dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză.  Dăm din nou la frigider pentru o oră după care putem tăia și servi. Simplu, rapid și gustoooos! Așadar, spor la treabă și poftă bună! 
Tips & tricks
Dimensiune tavă: 22/26 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...