Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos

Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos

Desert 23 aprilie 2020
18 felii
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos

Azi facem o Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos și cum combinația de cacao cu cocos este chiar la ea acasă nu poate fi decât un succes. Ai rămas cu prea multe albușuri, după folosirea gălbenușurilor pentru prăjituri sau liezon la ciorbă?! Nici o problemă le poți utiliza într-un alt fel fără a le arunca, iar aici am o rețetă nouă de prăjitură cu foi de cacao din albușuri și o cremă fină de cocos.

Este atât de fragedă, moale și aromată, încât iubitorii de cocos și ciocolată cu siguranță vor fi incantați, și nu numai ei, ci întreaga familie.

După sărbătorile de Paște am realizat că am rămas cu câteva albușuri și sincer nu vroiam să le arunc sau să le adaug în omletă, așa că am luat decizia de a le folosi.

Pe lângă simplitatea ingredientelor și modul de preparare este unul ușor, iar ca preț, pot spune că este foarte ieftină, iar dacă mai iei în considerare că nu folosim ouăle întregi și albușurile oricum le aruncam... pot spune că este foarte ieftină și la îndemâna oricui.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos

Ingrediente pentru blat

  • 4 albusuri mari sau 5 mai mici
  • 150 g zahar
  • 50 g iaurt bine scurs
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 60 ml apă fierbinte
  • Un praf de sare

Ingredinete pentru cremă:

  • 700 ml lapte cu 3,5% grăsime/soia/cocos
  • 150 g zahăr tos
  • 40 g amidon alimentar
  • Un praf de sare
  • 200 g unt cu minim 82% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g nucă de cocos
  • 30 g fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt

Vom pune într-un castron făina, cacaua și praful de copt, le cernem și le dăm deoparte.

Separat vom amesteca uleiul cu iaurtul și extractul de vanilie. Dăm deoparte.

Într-un castron încăpător batem albușurile cu un praf de sare până încep să prindă formă.

Adăugăm zahărul treptat și batem în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Punem în bezea amestecul de iaurt cu ulei și amestecăm.

Încorporăm amestecul de făină și amestecăm cu ajutorul unei spatule.

Adăugăm apa fierbinte și omogenizăm. Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 12 minute.

Scoatem blatul din cuptor și apoi din tavă afară și punem pe un grătar să se răcească.

Îl împărțim în 3 părți egale pe lung sau pe lat.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem 500 ml din cantitatea totală de lapte la fiert împreună cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie.

În diferența de lapte rămas adăugăm amidonul și-l omogenizăm.

Când laptele începe să clocotească, reducem focul și adăugăm treptat compoziția de amidon. Amestecăm într-una până reîncepe să fiarbă și se îngroașă.

Adăugăm cocosul și amestecăm până la omogenizare. Dăm jos de pe foc.

Încorporăm untul și amestecăm bine pentru a obține o cremă omogenă. Lăsăm să se răcească dar nu de tot, atât cât să fie călduță.

Împărțim crema în 3 părți egale și umplem foile cu crema călduță, astfel încât fiecare foaie va avea partea ei de cremă. Presăm ușor după fiecare foaie, astfel încât să facă priză. Decorăm cu fulgii de ciocolată și dăm la rece pentru 3-4 ore sau până a doua zi, după care putem tăia.

Spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
30/ 43 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...