Prajitura cu zmeura, granola și miere

Prajitura cu zmeura, granola și miere

Desert 02 august 2018
16-20
Porții
25 m
Timp preparare
45 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium
  Când am făcut prima data prajitura acestea, va recunosc ca au fost foarte apreciate, de către toți ai mei, darămite de mine, pentru ca după cum știți sau v-ați dat seama sunt un mare fan al dulciurilor. Nu sunt atât de greu de făcut pe cum par și sunt atât de delicioase încât as fi in stare sa mănânc o tava întreaga. Acum o fac ocazional pentru ca îmi fac granola și efectiv o țin intr-o cutie închisă ermetic și când am chef de ceva dulce repede trag un blat, pun ceva pe el și deasupra granola, ori o folosesc dimineața in iaurt pentru micul dejun. Delicioasa cu blat fin, umplutura de zmeura care numai bine contrabalansează dulcele și granola crocanta fac ca prajitura cu zmeura, granola și miere sa fie una din preferatele familiei mele.
Tips & tricks
Avem nevoie de o tava de 35/50
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Prajitura cu zmeura, granola și miere
Ingrediente
Pentru blat
  • 100 g faina de migdale
  • 180 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 360 g faina albă
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 3 linguri de lapte
  • Un praf de sare
  • 100 g miere
Pentru stratul de zmeura
  • 500 g zmeura
  • Zeama de la 2 portocale
  • 4 linguri cu vârf de faina
  • 2-3 linguri zahar brun
Pentru granola
  • 150 g amestec de fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic, etc)
  • 100 g fructe uscate (eu am pus merisoare și stafide
  • 250 g fulgi de ovăz
  • 100 g unt
  • 100 g miere
  • 1 lingura Scorțișoara
  • 1 praf de sare
Step by step method
1
Primul lucru ne apucam de granola: tocam grosier fructele oleaginoase adăugăm stafidele si merișoarele. Topim untul, adăugăm mierea, sarea și Scorțișoara. Combinam fructele cu fulgii de ovăz și turnam peste amestecul de miere cu unt, lăsam câteva minute sa se încorporeze după care dam la cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana se rumenesc. Amestecam din când in când sa nu se ardă.
2
Intr-un castron vom pune faina de migdale, zaharul brun, laptele, mierea și extractul de vanilie și un pic de sare. Cu ajutorul unui mixer vom omogeniza compoziția pana se spumeaza și se topește zaharul. Adăugăm faina și cu ajutorul unei linguri de lemn vom incorpora și faina. Punem totul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, netezim și uniformizam compoziția și băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade sau pana capătă o culoare brună.
3
In timp ce se coace blatul de biscuite pregătim compoziția de zmeura. Intr-un castron punem zmeura cu zeama de portocale, faina și zaharul brun și le amestecam ușor.
După ce au trecut 20 de minute scoatem blatul din cuptor și turnam compoziția de zmeura, netezim iar apoi granola. Presam ușor cât sa se așeze bine, punem o hârtie de copt deasupra și mai lăsam încă 20 de minute la cuptor.
Înainte de a scoate din cuptor cu 2 minute punem mierea și lăsam sa se termine timpul.
4
Scoatem din cuptor și lăsam sa se răcească la temperatura camerei după care taiem după plac.
Nu chiar simplu, dar gustos și sănătos! Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...