Prăjitură cu mere și scorțișoară - Rețetă simplă și rapidă

Prăjitură cu mere și scorțișoară - Rețetă simplă și rapidă

Desert 08 octombrie 2020
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură cu mere și scorțișoară - Rețetă simplă și rapidă

Cea mai simplă și mai rapidă Prăjitură cu mere și scorțișoară, dar cu un gust și o aromă fenomenală!

O plăcintă cu mere mai rapidă și mai ușor de făcut nu am întâlnit... să vă mai spun cât de fragedă și aromată este, că la aspect o puteți vedea și dumneavoastră. Din numai câteva ingredinete simple, pe care cu toții cred că le avem în cămară, putem face minuni! Și când spun minuni, nu exagerez deloc, este de-a dreptul o joacă de copil cu in rezultat de cofetar șef.

Am întâlnit-o pentru prima dată în pensiunea la care am stat în concediul meu în Croația și ulterior aveam să aflu la mai toate patiseriile din drumul meu. M-am îndrăgostit iremediabil de ea și am cerut rețeta gazdei noastre Yuca, iar acum o împart cu dumneavoastră.

Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și pentru modul de preparare, iar rezultatul vă va face ziua mult mai frumoasă!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum se faci Prăjitură cu mere și scorțișoară - Rețetă simplă și rapidă

Ingredinete pentru “foi”

  • 320 g griș de grâu
  • 250 g făină albă
  • 200-250 g zahăr pudră, în funcție de cât de dulce vă place
  • 15 g praf de copt
  • 20 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingredinete pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 150 g unt topit

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem untul la topit. Va trebui să îl împărțim ochiometric în 5 părți egale, câte una peste fiecare strat de făină.

Pentru început vom pune toate ingredinetele uscate într-un castron.

Le cernem cu ajutorul unei site într-un altul și le impărțim în 5 părți egale.

Curățăm merele de coajă, le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari, adăugăm scorțișoara și le amestecăm ușor, atât cât să se distribuie uniform. Merele le împărțim în 4 părți egale. Va trebui să le curățați subțire și să obtineți minim 1,5 kg, deasemeni ramân cu tot cu suc, să nu le stoarceți. 

Ungem tavă de cuptor cu dimensiunile de 32/23 cm cu puțin unt,

adăugăm primul strat de amestec de făină, îl nivelăm cu dosul unei linguri,

o parte de unt și una de mere pe care o presăm ușor, atât cât să avem același nivel peste tot.

Repetăm această operație până deasupra ne va rămâne un strat din amestecul de făină și untul deasupra.

Băgăm tava la cuptor pentru o oră, după care o scoatem și o lăsăm să se răcească complet.

Porționăm în pătrate sau dreptunghiuri după preferințe. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...