Prăjitură cu biscuiți, caramel sărat cu arahide si glazură de ciocolată, fără coacere

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -24 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitură cu biscuiți, caramel sărat cu arahide si glazură de ciocolată, fără coacere

 

Atunci când ai prea mult timp la dispoziție și nu ai ce face, te apuci de lucru, vezi ce ai prin cămară și uite-așa se nasc ideile de a face ceva…dulce bineînțeles! Mi-era poftă de un salam de biscuiți, dar și de o prăjitură snikers, dar nu eram prea hotărât pe care să o fac așa că m-am gândit să le îmbin pe amândouă și să vedem rezultatul…o prăjitură cu biscuiți, semințe, caramel sărat și ciocolată. O minunăție consistentă și delicioasă, încât de la prima felie am simțit că nu mai merge însă era atât de bună încât nu m-am abținut să nu o iau și pe a doua. 

Este rapidă și ușor de făcut, nu necesită ingredinete speciale și cum spuneam este genial de bună. Dar haideți să vedem despre ce este vorba 🙂 

Alte rețete cu caramel, încercate și apreciate de cititori:

Prajitură Snickers facută în casă, o rețetă simplă si delicioasă, detalii aici:

Cum se face prajitura cu biscuiți, caramel sărat cu arahide și glazură de ciocolată, fără coacere

Ingredinete necesare:

Pentru blat: 

  • 500 g biscuiți cu cacao
  • 200 g mix semințe (caju, alune de pădure, arahide, etc)
  • 300 ml lapte 
  • 200 g unt la temperatura camerei 
  • 100 g zahăr pudră
  • 60 g cacao de bună calitate

Pentru caramel:

  • 330 g zahăr tos
  • 2 linguri oțet de vin
  • 8 gălbenușuri
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 250 g arahide coapte
  • 1/2 linguriță sare mare 

Pentru glazura de ciocolată

  • 250 g ciocolată cu 50% cacao
  • 50 ml smântână dulce 32% grăsime
  • 50 g alune de pădure tocate grosier 

Mod

Cu mâna vom rupe sau ajutorul unui sucitor zdrobim biscuiții grosier ca la salamul de biscuiți.

Tocăm grosier sau semințele.

Încălzim puțin laptele cu untul cât să îl simțim călduț și să se topească untul.

Punem biscuiții zdrobiți, semințele, zahărul pudră, cacaua într-un bol și turnăm laptele cu untul peste, amestecăm ușor, cât să se încorporeze uniform laptele.

Turnăm într-o tavă de 22/27 cm și nivelăm ușor, fără a presa foarte tare.  Punem tava la frigider.

Pentru stratul de caramel sărat:

Punem jumătate din cantitatea de zahăr la caramelizat cu oțetul de vin. 

În timp ce se caramelizează zahărul frecăm gălbenușurile cu diferența de zahă rămasă până se deschide la culoare și se topește zahărul.

Când s-a caramelizat zahărul, reducem focul la minim, încorporăm untul în caramel.

Turnăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm încontinuu până se gătesc gălbenușurile și închide ușor la culoare. Punem arahidele și lăsăm să se tempereze după care turnăm peste stratul de biscuiți. Dăm din nou la rece, dar nu la frigider.

Pentru glazura de ciocolată:

Punem smântâna la înfierbântat și adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până la omogenizare.

Turnăm peste stratul de caramel, presărăm alunele de pădure tocate grosier și dăm la rece.

Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și poftă bună! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password