Prăjitură cu banane și cremă de vanilie

Prăjitură cu banane și cremă de vanilie

Desert 07 octombrie 2020
16 p
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Prăjitură cu banane și cremă de vanilie

O rețetă simplă și foarte ușor de făcut este și această prăjitură cu banane și cremă patiseră de vanilie cu unt. Ingredinetele sunt de-a dreptul la îndemâna fiecăruia dintre noi, iar modul de preparare atât de simplu, încât și cel mai neîndemânatic într-ale bcătariei îi va reuși.

Este fină, fragedă iar combinație cremei de vanilie cu banane alături de un blat de cacao făcut din ouăle întregi fără separare, sunt perfecte! Cei care au apucat să deguste spun că este și ușoară și aromată și atât de bună încât ar putea mânca și 3-4 felii.

În ultima vreme am ajuns să cred că prăjiturile simple sunt cele mai bune și mai apreciate, așa cum a fost și aceasta. Timpul de pregătire este relativ scurt și printre alte treburi prin casă o poți pregăti, nefiind necesară o atenție sporită.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor dar și pentru modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul uimitor.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g zahăr tos
  • 5 ouă mari sau 6 mai mici
  • 1 praf de sare
  • 130 ml ulei
  • 200 g făină albă
  • 5 g praf de copt( o jumătate de plic)
  • 50 g cacao de bună calitate

Ingredinete pentru crema de vanilie cu unt: 

  • 600 lapte cu 3,5% grăsime
  • 200 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie sau 1/2 baton de vanilie
  • 5 gălbenușuri
  • 250 g unt
  • 70 g amidon
  • 8-10 banane

Pentru decor:

  • 50 g crumble de Oreo/ biscuiți cu cacao sfărâmați sau ciocolată razuită

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunile de 32/23 cm.

Amestecăm făina cu cacaua și praful de copt și le cernem într-un castron.

Batem ouăle întregi la viteză mare cu ajutorul unui mixer sau al unui robot de  bucătărie cu un praf de sare până se formează o spumă asemănătoare unei zăpezi pufoase.

Adăugăm zahărul treptat și batem până obținem o spumă consistentă.

Reducem viteza la mixer și adăugăm uleiul, mai batem până se încorporează și oprim mixerul.

Încorporăm amestecul de făină în compoziția de ouă treptat, în 3 tranșe, cu ajutorul unei spatule de Silicon și cu mișcări de împăturire de jos în sus.

Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o băgăm în cuptor pentru 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceti mai mult că blatul va deveni uscat și încecăcios. Dacă totuși blatul s-a uscat prea tare, se poate însiropa cu un sirop din apă, esență de vanilie și coajă de lămâie.

După coacere, scoatem blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.

Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.

Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

Adăugăm untul rece direct în cremă și amestecăm până îl încorporăm total. Dăm la rece acoperit cu o folie.

După răcire cu ajutorul unui mixer sau al unui robot de bucătărie mixăm până se spumează și obținem o cremă pufoasă, (cam 1 minut). Nu mixați prea mult că se va tăia.

Asamblare:

Tăiem blatul în 2 bucăți egale, îl ungem cu o lingură de cremă ca și când am unge o felie de pâine cu unt.

punem bananele tăiate jumătăți aproape una de cealaltă, lăsând un spațiu de 2-3 milimetrii între. Punem jumătate din cantitatea totală de cremă, celălalt blat și repetăm operațiunea cu bananele și crema.

Deasupra punem crumble-ul de Oreo, biscuiți sfărâmați sau ciocolata razuită. Dăm la rece, musai pentru 6-7 ore sau peste noapte. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
AnaMaria23 septembrie 2022
Crema de vanilie se poate face și cu lapte vegetal??
Chef Tomescu admin 04 noiembrie 2022
Desigur!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...