Prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat

Prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat

Desert 05 mai 2019
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
55 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium

Prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat

 

Ingredinete pentru prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 120 g făină
  • 200 g unt
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Pentru cremă:

  • 300 g unt moale
  • 400 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri 
  • 400 g cremă de brânză Philadelphia 
  • 400 g dulceață de afine să nu fie foarte dulce

Mod de preparare prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat

Pentru blat:

Punem ouăle într-un robot de bucătărie cu un praf de sare și le batem până la suprafața vasului, lasă urme ușoare.

Adăugăm treptat zahărul și batem până se topește și obținem o spumă consistentă.

Încorporăm untul topit, dar nu fierbinte, cam așa ar trebui să arate. 

Inglobăm făina și praful de copt cu mișcări ușoare, de sus în jos. Turnăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem 20-22 de minute la 180 de grade.

După ce s-a copt o dăm la răcit, tăiem blatul în 4 părți egale după cum vă place, pe lung, pe lat, sau efectiv în cruce, așa cum am făcut și eu. Curățam pojghița care se face deasupra.

Pentru cremă:

Într-un bol amestecăm crema de brânză cu laptele condensat.

Încorporăm treptat crema de brânză în unt, care trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei și batem până obținem o cremă fermă. Nu vă așteptați să obtineți o cremă tare și densă, ea trebuie să fie fină și lejeră. Mare atenție, nu bateți prea mult că rișcați să se taie.

Ungem fiecare bucată de blat cu dulceața de afine, lăsând un centimetru pe fiecare margine. Punem pe fiecare bucată de blat câte un sfert din crema de brânză. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Scoatem de la frigider, decupăm marginile, tăiem și servim la temperatura camerei, asta în caz că mai aveți răbdare.

Spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Dimensiune tavă 35/45 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...