Prăjitura Craiului cu cocos, mascarpone și ciocolată

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -20 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:25 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Craiului cu cocos, mascarpone și ciocolată

 


Aș vrea să mănânc în fiecare zi ciocolată și cocos, daaaa, fără glumă și sunt convins că mai sunt mulți ca și mine. Azi ma gândeam să fac un chec cu cocos și ciocolată, însă cum nu toate planurile de acasă se potrivesc cu cele din târg schimbarea planului a venit odată cu mascarponele care-mi făcea cu ochiul din frigider.

Blat ușor umed cu două texturi, gust de cocos și cacao și crema de mascarpone se îmbină perfect într-un desert ușor și rapid de făcut. Aspectul de marmorare dă și o notă de eleganță, făcând din acest desert și un adevărat spectacol vizual.

Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui,  iar modul de preparare atât de simplu încât îi va reuși și celor mai neîndemânatici într-ale bucătăriei. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare iar rezultatul va fi mult peste așteptările dumneavoastră.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prăjitura Prăjitura Craiului cu cocos, mascarpone și ciocolată

Ingrediente pentru blatul de cocos:

  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 80 g zahăr tos
  • 60 g fulgi de cocos
  • 100 g făină albă
  • 5 g praf de copt

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 4 ouă
  • 60 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 60 g făină
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt

Ingredinete pentru crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr pudră

Ingrediente pentru glazură:

  • 60 ml apă
  • 120 g zahăr tos
  • 75 g ciocolată cu 70% cacao
  • 35 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 5 g gelatină
  • 3 linguri de apă

Înainte de a vă apuca de blaturi, musai să vă cântăriți și să pregătiți toate ingredinetele astfel încât timpul de pregătire al blatului de cacao să dureze foarte puțin.

Mod de preparare pentru blatul de cocos:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt (25/35 cm)

Amestecăm ingredientele uscate și le dăm deoparte.

Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare și le batem cu ajutorul unui robot de bucătărie până încep să lase ușoare valuri la suprafață.

Adaugăm zahărul treptat, batem în continuare până se topește zahărul și obținem o consistență fermă a ouălor.

Încorporăm ingredientele uscate în 3 tranșe, amestecând ușor cu o paletă de silicon cu mișcări de sus în jos.

Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelăm.

Mod de preparare pentru blatul de cacao:

Amestecăm ingredientele uscate și le dăm deoparte.


Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare și le batem cu ajutorul unui robot de bucătărie până încep să lase ușoare valuri la suprafață. Adaugăm zahărul treptat, batem în continuare până se topește zahărul și obținem o consistență fermă a ouălor.

Încorporăm ingredientele uscate în 3 tranșe, amestecând ușor cu o paletă de silicon cu mișcări de sus în jos.

Turnăm din loc în loc compoziția de cacao peste cea de cocos, astfel încât să obținem o marmorare a celor doua și nivelăm ușor.

Dăm la cuptor pentru 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem smântâna cu mascarponele și zahărul pudră într-un castron și le batem cu ajutorul unui robot de bucătărie până obținem o cremă omogenă și consistentă. Mare atenție, nu bateți prea mult că riscați să se taie.

Asamblare:

Așezăm blatul pe un platou, turnăm crema deasupra, o nivelăm și îl dăm la rece pentru jumătate de oră.

Mod de preparare pentru glazură:

Punem gelatina la hidratat în cele 3 linguri de apă pentru 5 minute. O dăm deoparte.

Într-un ibric sau într-un castronel punem restul ingredientelor și le așezăm pe un bain marie, astfel încât fundul vasului să nu atingă apa. Amestecăm până se topește ciocolata

Punem gelatina pentru câteva secunde la cuptorul cu microunde să se topească.

Adăugăm gelatina în compoziția de ciocolată și omogenizăm. O lăsăm să se tempereze.

Turnăm glazura deasupra, o nivelăm ușor cu ajutorul unei spatule și dăm la rece penru minim 2 ore.

Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password