Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie

Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie

Rețete Fără Carne 07 mai 2020
8 buc
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie

Cine poate rezista unor Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie?

Simplu, plăcintă cu brânză și ceapă, așa îi spunea tanti Ani, aceștor minunății și se pot face și cu varză, cartofi sau combinate. Pot spune că toate sunt pe placul meu, indiferent de umplutură că sunt reci sau calde.

Le-am descoperit în Bihor, pentru că din câte știu eu acolo sunt la ele acasă și niciunde în țară nu se fac atât de bune ca-n Bihor. Sunt fragede, moi și și foarte gustoase, că de te apuci să mănânci nu mai știi să te oprești!

Se găsesc pe aproape orice stradă, în magazinele de patiserie, chiar și în supermarket-uri.

Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cele mai bune plăcinte țărănești.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

D55251C1-2140-4C18-9132-1C73965A0F67.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g de făină albă
  • 400-450 ml lapte cu 3,5% grăsime, în funcție de cât de mult cere aluatul
  • 15 g deojdie proaspăta
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 30 ml ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g telemea de vaca grasă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • extra ulei penttu copt

Mod de preparare:

Punem într-un castronel drojdia cu zahărul și amestecăm până obținem o pastă. Adăugăm jumătate din cantitatea de lapte calduț, acoperim cu o folie și lăsăm la loc călduț pentru activare drojdiei.

Într-un castron mare punem făina cernută, uleiul, diferența de lapte, sarea și drojdia activată.

La început amestecăm cu o lingură de lemn sau una de silicon, iar când aceasta devine ineficientă trecem la frământatul manual. Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm să dospească până își dublează volumul.

Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Tocăm ceapa și mărarul și le dăm deoparte sau le putem amesteca cu brânza, rămâne la aprecierea fiecăruia. 

După dospirea aluatului, îl scoatem afară din castron și îl împărțim în 8 buc egale și le dăm forme rotunde.

Pe un plan de lucru uns cu ulei, întindem câte o bucată de aluat cu diametrul de 12-15 cm și împărțim egal pentru fiecare bucată de aluat: brânza, ceapa și mărarul.

Aducem marginile spre interiorul placintei și le strângem, astfel încât să se lipească.

Întoarcem cu partea strânsă în jos și întindem rotund plăcintele cu diametrul de 20 de cm.

Într-o tigaie incinsă punem câte o linguriță de ulei și coacem plăcintele la foc mediu până devin aurii-brun deschis, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...