Plăcinte împăturite cu brânză și mărar

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Plăcinte împăturite cu brânză și mărar
  • -10 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Plăcinte împăturite cu brânză și mărar

A venit și vremea acestor plăcinte împăturite cu brânză și mărar, ca sunt atât de fragede și se desfac foițe-foițe.

Plăcinte împăturite cu brânză și mărar

Ahhh nu vă gândiți că se fac atât de greu încât le vor ieși doar celor de la patiserie, ba dincontră mult mai bune și mai gustoase și cu umplutură generoase de brânză.

Mi-o aduc bine aminte pe baba Măriuca, era specialista numărul unu când venea vorba de aceste plăcinte și nu numai, dar azi după foarte mulți ani, mi-am luat inima în dinți și m-am apucat de ele, deși erau pe lista de câțiva ani.

Fragede și foietate cu umplutură generoase de brânză cu mărar sunt la fel de bune ca ale babei Măriuca și singurul lor defect e ca dispar una câte una din farfurie.

Vă invit să rămâneți alaturi pentru lista ingredientelor dar șina modului de preparare foarte simplu explicat pas cu pas.

Plăcinte împăturite cu brânză și mărar

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

Colțunași cu brânză și ceapa verde

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente și mod de preparare Plăcinte împăturite cu brânză și mărar

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g făină albă tip 000
  • 50 g amidon alimentar
  • 60 g unt cu minim 80% grăsime
  • 5 g praf de copt
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 ou
  • 250 ml apă călduță
  • 10 g sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g brânză telemea
  • 300 g cașcaval
  • 1 legătura de mărar
  • 1 ou
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare pentru aluat:

Punem toate ingredientele umede și sarea într-un castron.

Punem toate ingredientele

Adăugăm cele uscate(faina, amidonul, praful de copt) și frământăm până obținem un aluat elastic și ușor manevrabil. Îl punem într-un castron sau pe planul de lucru înfăinat, acoperim și îl lăsăm să se odihnească pentru 10 minute.

Adăugăm faina

Împărțim aluatul în 10 bucăți egale și dăm forma de bile pe care le ungem bine cu ulei. Le lăsăm la odihnit 20-25 de minute.

Impartim aluatul in 10 părți egale

Mod de preparare pentru umplutură:

Dăm cașcavalul și telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Tăiem fin mărarul.

Punem brânza cu cașcavalul, oul, mărarul, într-un castron și omogenizăm, dacă mai este nevoie mai putem adăuga sare.

Punem brânza cu cașcavalul

Pe un plan de lucru uns cu ulei întindem aluatul cu mâinile unse cu ulei la o dimensiune de 30/40 cm. Tăiem aluatul așa cum se vede în poză și punem câte o lingură bună de brânză pe mijlocul unui capăt.

Întindem aluatul

Aducem marginile peste brânză.

Aducem marginile peste brânza

Răsturnăm spre mijlocul aluatului, aducem iar marginile peste.

Răsturnăm

Răsturnăm peste

Răsturnăm din nou și venim la fel cu marginile peste.

Răsturnăm

Presăm ușor astfel încât să obținem niște pătrate de 13-14 cm.

Presăm ușor

Prăjim în ulei încins cam 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos.

Prajim in ulei

Le scoatem pe o farfurie tapetată cu șervet de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. Simplu, gustos și foarte foietate. Acum vă las și vă doresc spor la treabă!

Attachment.png

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password