Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce

Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce

Desert 10 noiembrie 2022
4 bucăți mari
Porții
60 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
110 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Mediu

Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce 


Tare de mult nu am mai pregătit această plăcintă, dar uite că i-a venit rândul să o pun pe masă. Și nu, nu o făceam dacă Alex nu ar fi cumpărat din supermarket plăcinta de Turnu de care este îndrăgostit. Deși i-am spus să aștepte până a doua zi, nu a mai avut răbdare dar nici eu nu am vrut să mă las ca să îi arat că cea făcută de mine este cu mult mai bună, cu umplutură generoasă de brânză și nu de o compoziție care sincer numa gust de brânză nu avea. 

Așadar m-am pus pe frământat și rezultatul m-a uimit și pe mine, deși nu aveam o rețetă fixă, am făcut totul la ochi însă pentru a vă putea da o rețetă cât mai exactă am cântărit ingredientele înainte de folosirea lor și uite că rezultatele au apărut cu mult peste ceea ce ne așteptam să obținem. 


Acum vă invit să citiți cu atenție rețeta care este detaliată pas cu pas și să vă apucați și dumneavoastră de treabă.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
  • 600 ml apă
  • 1 linguriță de sare
  • 3 linguri de oțet alimentar de 9 grade
  • 900 g faină albă tip 000
  • 200-250 ml ulei
Ingrediente pentru umplutură
  • 1 kg brânză dulce grasă bine scursă
  • 200 g zahăr tos
  • 2 ouă întregi
  • Coaja răzuită de la o lămâie
  • 500 g vișine proaspete sau congelate
  • 50 g griș de grâu
  • 4 linguri griș de grâu
  • Zahăr pudră pentru deasupra
Mod de preparare pentru aluat
1
Într-un castron cernem făina și facem o gaură în mijlocul ei. Adăugăm apa, sarea, oțetul și frământăm un aluat care trebuie să fie moale și elastic, fără a se prinde foarte tare de mână. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de jumătate de oră, acoperit cu o folie de prospețime.
2
Împărțim aluatul în 4 părți egale, dăm forma bilelor și le punem într-o tavă cu tot uleiul din rețetă. Ungem bine toate cele 4 bile și lăsăm la odihnit încă jumătate de oră.
Mod de preparare pentru crema de brânză
1
Punem brânza împreună cu zahărul, coaja de lămâie și grișul într-un castron. Omogenizăm și dăm deoparte.
Asamblare
1
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Tapetăm 2 tavi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Pe un plan de lucru uns bine cu ulei scoatem câte o bilă pe care o întindem ușor prin presare din centru spre exterior, apoi tragem marginile astfel încât să obținem un dreptunghi cu dimensiunile de 70/50 cm.
2
La baza de jos a aluatului întindem 1/4 din totalul de cremă de brânză și 1/4 din vișinele scurse plus o lingură de griș peste vișine. Ungem toată suprafața aluatului cu ulei. Rulăm aducând marginea de jos peste aluat apoi prin rostogolire. Nu rulați strâns, lăsați mai lejer.
3
Astfel ruloul obținut îl îndoim în două și îl punem pe o tavă mare de cuptor tapetată cu hârtie de copt, îl ungem cu ulei. Facem la fel și cu celelalte 3 bucăți de aluat și coacem câte 2 ștrudele într-o tavă pentru 22-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
4
Servim cu sau fără zahăr pudră, să ne fie de folos!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...