Plăcintă cu vișine ca la McDonalds

Plăcintă cu vișine ca la McDonalds

Desert 05 octombrie 2022
10
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Austriacă
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Plăcintă cu vișine ca la McDonalds 


Vă asigur că după ce veți testa această rețetă nu veți mai cumpăra plăcinta cu vișine din vitrina McDonalds-ului ci o veți face acasă. Se face ușor și rapid cu puține ingrediente care sunt la îndemâna oricui.

Despre placinta asta cu vișine aș tot putea vorbi! E una din preferatele mele și culmea deși e preferată, o mănânc mai mult în perioada toamnă și iarnă. Probabil că e de sezon, nici nu am dat importață, cert e că așa mi-a rămas întipărit pe retină din copilărie de la vizitele prin restaurantele McDonalds. Dar acum când stau și ma gândesc, mai toate aluaturile erau consumate în această perioadă, pentru că primăvara și vara consumam de cele mai multe ori fructele proaspete. Acasă noi ii spuneam plăcintă divină de la “MEC” dar după ce am testat această rețetă sunt convins că s-ar putea face atât sărată, cu brânză telemea, cu cartofi cu varză sau dulce cu brânză dulce, dovleac, prune, cireșe sau cu nuci. Astăzi dau timpul înapoi cu vreo 30 de ani și îmi aduc aminte că întotdeauna fără excepție eu eram cel care mă ocupam de a merge și cumpăra toate plăcintele din vitrină. 

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare foarte simplu.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Plăcintă cu vișine ca la McDonalds
Ingrediente
Ingrediente
  • 2 foi de aluat foietaj (eu am folosit de la Lidl cele proaspete de 275 g)
Ingrediente pentru umplutura de vișine
  • 2 foi de aluat foietaj (eu am folosit de la Lidl cele proaspete de 275 g)
Ingrediente pentru finisat
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de apă
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare pentru umplutura de vișine
1
Punem vișinele împreună cu zeama de lămâie, zahărul, scorțișoara într-o crăticioară și le aducem în punctul de fierbere.
2
Adăugăm amidonul dizolvat în cele 4 linguri de apă și fierbem până se leagă. Dăm deoparte și mai amestecăm din când în când. Le lăsăm să se răcească complet.
Asamblare și finisare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Combinăm cele 3 linguri de zahăr cu lingurița de scorțișoară.
2
Amestecăm gălbenușul cu lingura de apă
3
Tăiem ambele foi de aluat în 10 părți egale exact așa cum se vede în fotografie.
4
Împărțim compoziția în 10 părți egale și o distribuim pe 10 bucăți de aluat.
Acoperim cu grijă astfel încât marginile să se îmbine perfect, apăsând ușor, apoi le presăm cu ajutorul unei furculițe astfel încât să se lipească bine.
5
Ungem suprafața plăcintelor cu amestecul de gălbenuș și cu ajutorul unei lame tăiem în 4 locuri așa cum se poate observa în poză după care presarăm zahărul deasupra. Dăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos.
6
Sunt gata de servit! Spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...