Plăcintă cu mere fragedă și aromată

( 4.4 out of 5 )
Loading...
Plăcintă cu mere fragedă și aromată
  • -20 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Plăcintă cu mere fragedă și aromată

Bun găsit! Această Plăcintă cu mere fragedă și aromată din aluat cu untură, este atât de bună și de aromată, încât este imposibil să nu te îndrăgostești de ea și o rețetă simplă și mai ușoară, nu cred să existe.

Plăcintă cu mere fragedă și aromată

Necesită doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult aluatul, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci se va întări.

Așadar din numai câteva ingrediente veți face o plăcintă care se va topi în gură. Acest aluat l-am folosit pentru plăcintă cu brânză, Pasteira Napoletana, tartă cu piept de pui și dovlecel și multe altele.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță va fi pe placul dumneavoastră.

Plăcintă cu mere fragedă și aromată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți în secțiunea desert click aicisau click pe fotografie.

198D81B3-23D6-45AB-9759-3F99F766E10F-225x300.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună Plăcintă cu mere fragedă și aromată?

Ingrediente pentru aluat:

  • 480 g făină albă tip 000
  • 270 g untură de porc
  • 200 g zahăr tos
  • 3 gălbenușuri
  • 90-100 ml apă rece
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 2 kg de mere gata curățate
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de griș de grâu
  • Opțional zahăr pudră

Mod de preparare pentru aluat:

Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.

Punem untura

Adăugăm gălbenușurile, aproape toată apa, mai lăsăm 2-3 linguri deoparte și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.

Adăugăm apa și galbenusurile

Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să eliminați zahărul din compoziție și să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus.

Aluat fraged cu untură

Mod de preparare pentru umplutura de mere:

Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le punem la călit cu zahărul până scade toată apa.

Punem merele la călit cu zaharul

Adăugăm scorțișoara, zahărul vanilat și dăm deoparte să se răcească complet.

Adăugăm scortisoara

Asamblare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tavi de 42/32 cm cu hârtie de copt.

Împărțim aluatul în două părți egale și întindem fiecare bucată de aluat pe un plan de lucru presărat cu făină un dreptunghi de 42/32 cm.

Intindem aluatul pe un plan de lucru

Rulăm prima foaie de aluat și o întindem pe fundul tăvii.

Foi fragede de plăcintă

Distribuim o jumătate din cantitatea de griș pe suprafața foii de plăcintă, apoi compoziția de mere.

Distribuim merele

 

 

 

 

 

 

 

Punem restul de griș și întindem și cealaltă foaie și o punem deasupra merelor. Cu ajutorul unui băț de frigăruie găurim din loc în loc plăcintă până la fundul tăvii.

Intelăm placinta

Dăm la cuptorul preîncins pentru o oră și 10 minute. Lăsăm să se răcească complet în tava în care s-a copt, după care putem tăia și servi, cu sau fără zahăr pudră.

Plăcintă cu mere fragedă și aromată

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password