Plăcintă cu mere din aluat cu untură

Plăcintă cu mere din aluat cu untură

Patiserie 16 ianuarie 2022
24 p
Porții
30 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Patiserie
Grad dificultate: Ușor

Plăcintă cu mere din aluat cu untură

Probabil cea mai fragedă și cea mai gustoasă plăcintă cu mere din aluat cu untură din câte am făcut și mâncat vreodată.

Plăcintă cu mere din aluat cu untură

Rețeta este atât de simplă cu un aluat fraged și poate fi pregătit în avans cu câteva zile sau chiar cu 2-3 luni dacă este păstrat la congelator. Noi mai mereu facem asta pentru că niciodată nu se știe când și cum ne ia poftele.

Pentru frăgezimea lor am folosit un untura de porc care are un grad de grăsime ridicat iar procesul de frământare întotdeauna îl respect cu sfințenie. Ingredientele musai trebuie să fie reci și frământat atât cât să fie legat, iar restul e o joacă de copii.

Este fragedă de se topește în gură și merge de minune de la micul dejun, la desert ori la un Candy bar, pe masa de sărbători sau luate ca pachețel la servici.

Așadar din câteva ingrediente pe care toți le avem prin cămară și cu o descriere pas cu pas a rețetei e imposibil să dați vreun rateu. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Plăcintă cu mere din aluat cu untură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Plăcintă cu mere din aluat cu untură?

Ingrediente:

  • 600 g făină albă tip 000
  • 250 g untură
  • 150 g zahăr tos
  • 1 linguriță amoniu pentru prăjituri
  • 1/2 linguriță sare fină
  • 1 ou
  • 2 gălbenușuri
  • 3-5 linguri de lapte în funcție de cât de mari sunt gălbenușurile dar și de calitatea făinii
  • 1 praf copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 kg de mere gata curățate
  • 200-300 g zahăr tos
  • Opțional scorțișoară
  • 2 linguri de griș dacă este nevoie

Mod de preparare:

Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le punem împreună cu zahărul la călit până se elimină complet sucul. Dacă merele sunt foarte zemoase putem adăuga grișul ca să obținem consistența asemănătoare unei budinci. Le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Plăcintă cu mere si nuci coapte

Tapetăm 1 tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron încăpător punem făina, untul, sarea, zahărul, praful de copt și frământăm până obținem un aluat nisipos.

Punem faina cu zaharul și untura

Adăugăm oul, gălbenușurile, laptele treptat și continuăm să frământăm până rezultă un aluat omogen. Nu frământați mai mult, pentru că veți dezvolta glutenul din făină și nu va mai rămâne fraged aluatul.

Plăcintă cu mere si nuci coapte

Înfoliem aluatul obținut și dăm la rece pentru jumătate de oră.

Punem aluatul intr-o folie

Împărțim aluatul în 2 părți egale. Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu o dimensiune de25/35 cm.

Plăcintă cu mere si nuci coapte

Rulăm aluatul cu grijă și îl punem în tavă, desfăcând cu grijă să nu se rupă. Apăsăm ușor cu degetele astfel încât să acoperim complet fundul tăvii.

Rulăm aluatul

Turnăm compoziția de mere și o nivelăm.

Turnăm compoziția și o nivelăm

Venim și cu cealaltă jumătate de aluat peste, înțepăm partea superioară a plăcintei din loc în loc cu furculița și presărăm o lingură de zahăr tos.

Dăm la cuptor pentru 45-50 de minute sau până se rumenește frumos si capătă culoarea chihlimbarului.

Plăcintă cu mere din aluat cu untură

O scoatem din cuptor și o lăsăm să de răcească complet înainte de a o tăia. Noi nu am mai avut răbdare 🤣🤣🤣

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune
Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune Cu siguranță cele mai fragede și aromate cornulețe pe care le-am făcut în ultima vreme. Cu umplutură generoasă de...
Rulouri cu mac și lămâie
Rulouri cu mac și lămâie  Poate cel mai bun produs de patiserie pe care l-am făcut în ultima vreme, aceste rulouri cu mac și lămâie sunt de-a dreptul topul patiseriei...
Covrigei sărați cu telemea și semințe
Covrigei sărați cu telemea și semințe Covrigei sărați cu telemea și semințe, atât de buni și fragezi încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...