Pizza cu cartofi, aluat crocant la exterior și moale la interior, simplu și rapid

Pizza cu cartofi, aluat crocant la exterior și moale la interior, simplu și rapid

Aperitive 22 iunie 2018
1 pizza mare
Porții
10 m
Timp preparare
55 m
Timp gătire
65 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor
O altfel de pizza, cu “aluat” din cartofi, crocant la exterior și moale la interior, pentru o pizza rapida, care nu necesita timp de așteptare pentru dospire. Se face rapid, din cartofi răzuiți și topping după plăcere!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Pizza cu cartofi, aluat crocant la exterior și moale la interior, simplu și rapid
Ingrediente
Pentru “blat”
  • 1 kg de cartofi albi
  • 150 de cașcaval
  • Ulei 2 linguri plus 1 pentru uns hârtia de copt
  • Sare și piper după gust
Pentru topping
  • 100 g porumb boabe
  • 70 g ciuperci
  • 100 g roșii
  • 100 g mozzarela
  • 100 g de salam feliat
  • Câteva măsline
  • 2-3 frunze de busuioc
Step by step method
1
Curățăm cartofii de coaja, ii spălam și ii dam pe răzătoarea cu ochiuri mari, ii stoarcem de apa. Adăugăm cașcavalul răzuit tot pe răzătoarea mare, sare, piper și uleiul, amestecam bine.
2
Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt punem compoziția de cartofi sub forma de cerc, atât cât ne permit marginile, însă avem grija ca sa o întindem uniform, inclusiv marginile ca sa nu se ardă.
3
Dam la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute pana se gătesc cartofii.
4
Taiem ciupercile și roșiile felii, mozzarela o rupem sau o dam pe răzătoare. Distribuim toate Ingredientele cât se poate de uniform deasupra blatului de cartofi și mai lăsam la cuptor pentru încă vreo 10 minute.
5
Decoram cu frunze de busuioc și o taiem cu ajutorul unui cuțit de pizza sau pinten.
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...