Pită turcească din făină integrală coaptă în tigaie cu usturoi și pătrunjel

Pită turcească din făină integrală coaptă în tigaie cu usturoi și pătrunjel

Aperitive 11 august 2018
8 buc
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Turcească
Categorie: Aperitive
Grad dificultate: Ușor
Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale. O mare parte a călătoriei și a experienței unei noi culturi explorează bucătăria locală. În cazul Turciei, nu veți greși cu nimic atunci când vine vorba de alimente, fiind cate ceva pentru fiecare gust. De la Baclavaua dulce și iaurt bogat, la murături uimitoare dar și cafeaua turcească, făcută pe nisip in niște ibrice mici de câte o porție. Câteva produse pentru care ar merita să vizitați frumoasa țară care se întinde pe două continente Asia și Europa, Turcia oferă o multitudine de preparate culinare cum ar fi vestita Baba Ghanoush, care este o salata de vinete cu lămâie și tahini, ori Baba Ghanoush cu ardei copți și roșii,  Kebabul, pită turcească coaptă in tigaie, pe care eu am modificat-o puțin și am făcut pită turcească din făină integrală coaptă in tigaie cu usturoi și pătrunjel, baclavaua, etc. Această pita e atât de ușor de făcut și se face din numai câteva ingredinete la îndemâna oricui.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Pită turcească din făină integrală coaptă în tigaie cu usturoi și pătrunjel
Ingrediente
Pentru pita
  • 600 g de făină integrală
  • 250 ml apă călduță
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura de zahăr
Pentru pesto de usturoi cu patrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Punem apa intr-un castron alături de sare, zahar, uleiul de măsline și drojdia sfărâmată. După ce drojdia a început sa activeze, adăugăm făina și frământăm pana obținem un aluat elastic. Îl lăsam la dospit uns cu ulei de măsline pana își dublează volumul.
2
Împărțim aluatul in 8 bucăți egale, formăm niște bile și le întindem la grosimea de 0,5-0,7 cm, pe care le coacem in tigăi unse cu ulei de măsline la foc potrivit, cam 2,5-3 minute pe fiecare parte, întorcându-le de câteva ori.
3
Pentru sosul de usturoi cu pătrunjel, vom pune toate ingredinetele intr-un blender de Bucătărie și vom mixa pana obținem un sos similară cu pesto.
4
Simplu și gustos, dar acum va las sa munciți, spor la treaba și pofta buna!
Simplu și gustos, dar acum va las sa munciți, spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...