Pilaf turcesc cu pui și năut, sevit cu ayran și ardei iute

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 3:0 hTimp de gatire
  • 3:30 hGata in
Print Recipe

Dacă vizitezi Istanbulul, e imposibil să nu vezi vreo bicicletă care servește pilaf turcesc cu pui și năut, servit cu ardei iute și ayran care este un iaurt amestecat cu apa rece și sare.
Eram la Istanbul și de obicei nu caut restaurantele de prin centru ci cele de prin marginea orașului, unde găsești mâncarea autentică, unde câte 2-3 membrii ai familiei, o prepară și o vând direct din acea bicicletă, care este dotată cu un arzător, o oală, o tigaie și o vitrină.
Îi auzi de la celălalt capăt al străzii cum strigă “Nohutlu pilav” și fără a știi ce înseamnă, pașii te poartă spre ei. Ajungi să descoperi o mâncare simplă, dar extrem de gustoasă, plus senzația de a mânca in mijlocul străzii care este de nedescris.
Acest pilaf cu orez este o mâncare tradițională in familiile din Turcia, pe care o regăsești pe mesele multor familii, în special în zilele de sărbătoare sau în zilele cu invitați.

Ingredients

  • Pentru supă
  • Pentru pilaf

Step by step method

  • Mod de preparare supă

    Pentru început vom pune o cratiță cu apă la fiert și când apa fierbe opărim pulpele de pui. Curățăm toate legumele și le spălăm (morcovii, pastarnacul, țelina, cartoful) Punem pulpele de pui opărite, legumele, o ceapă, usturoiul într-o oală încăpătoare, adăugăm 3 l de apă rece, sare și o punem la fiert. La început până dă în clocot, apoi încă vreo 2 ore la foc mediu sau până fierbe carnea.

  • Pentru pilaf

    Pentru pilaf, vom toca cealaltă ceapă și o punem la călit în unt, adăugăm puțină sare, iar după ce s-a călit punem orezul, călim încă 2-3 minute după care audăugăm 800 ml de supă fierbinte. Fierbem vreo 10-15 minute la foc mediu, adăugăm năutul și bucăți rupte de pui, punem capacul și oprim focul. Lăsăm așa pentru încă 15 minute după care putem servi cu pătrunjel, ayran și ardei iute.

  • Simplu, delicios și oarecum in ton cu pilaful nostru tradițional. Dar acum vă las și vă urez spor la treabă și să vă fie de bine!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password