Pilaf turcesc cu pui și năut, sevit cu ayran și ardei iute

Pilaf turcesc cu pui și năut, sevit cu ayran și ardei iute

Rețete Cu Carne 17 septembrie 2018
6 p
Porții
30 m
Timp preparare
180 m
Timp gătire
210 m
Gata în
Bucătărie: Turcească
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor
Dacă vizitezi Istanbulul, e imposibil să nu vezi vreo bicicletă care servește pilaf turcesc cu pui și năut, servit cu ardei iute și ayran care este un iaurt amestecat cu apa rece și sare. Eram la Istanbul și de obicei nu caut restaurantele de prin centru ci cele de prin marginea orașului, unde găsești mâncarea autentică, unde câte 2-3 membrii ai familiei, o prepară și o vând direct din acea bicicletă, care este dotată cu un arzător, o oală, o tigaie și o vitrină. Îi auzi de la celălalt capăt al străzii cum strigă “Nohutlu pilav” și fără a știi ce înseamnă, pașii te poartă spre ei. Ajungi să descoperi o mâncare simplă, dar extrem de gustoasă, plus senzația de a mânca in mijlocul străzii care este de nedescris. Acest pilaf cu orez este o mâncare tradițională in familiile din Turcia, pe care o regăsești pe mesele multor familii, în special în zilele de sărbătoare sau în zilele cu invitați.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Pilaf turcesc cu pui și năut, sevit cu ayran și ardei iute
Ingrediente
Pentru supă
  • 1 kg pulpe de pui superioare dezosate
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac rădăcină
  • 2 bucăți de ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • O bucată de țelină
  • 1 cartof
  • Sare și piper după gust
  • 70 g unt
Pentru pilaf
  • 70 g unt
  • 250 g orez
  • 200-250 g năut fiert
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Ardei iute pentru servit după plăcere
  • 1,8 l ayran pentru servit
Step by step method
1
Mod de preparare supă
Pentru început vom pune o cratiță cu apă la fiert și când apa fierbe opărim pulpele de pui.
Curățăm toate legumele și le spălăm (morcovii, pastarnacul, țelina, cartoful) Punem pulpele de pui opărite, legumele, o ceapă, usturoiul într-o oală încăpătoare, adăugăm 3 l de apă rece, sare și o punem la fiert. La început până dă în clocot, apoi încă vreo 2 ore la foc mediu sau până fierbe carnea.
2
Pentru pilaf
Pentru pilaf, vom toca cealaltă ceapă și o punem la călit în unt, adăugăm puțină sare, iar după ce s-a călit punem orezul, călim încă 2-3 minute după care audăugăm 800 ml de supă fierbinte. Fierbem vreo 10-15 minute la foc mediu, adăugăm năutul și bucăți rupte de pui, punem capacul și oprim focul. Lăsăm așa pentru încă 15 minute după care putem servi cu pătrunjel, ayran și ardei iute.
3
Simplu, delicios și oarecum in ton cu pilaful nostru tradițional. Dar acum vă las și vă urez spor la treabă și să vă fie de bine!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...